Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, kulüp binasında silahlı saldırıya uğrayan Gümüşhanespor Kulübü Başkanı Vahit Olgun’un hayati tehlikesinin olmadığını açıkladı.Olayın ardından Belediye Başkanı Ercan Çimen’le birlikte Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne gelerek yetkililerden bilgi alan Vali Taşbilek, gazetecilere yaptığı açıklamada saldırıyı 2 kişinin yaptığını ve şu an yakalandıklarını söyledi.

BİLİNCİ AÇIK
Gümüşhanespor Kulübü Başkanı Vahit Olgun’a yönelik akşam saatlerinde bir silahlı saldırı olduğunu kaydeden Vali Taşbilek, “Başta sağlık ekiplerimiz ve güvenlik kuvvetlerimiz derhal olaya müdahale ettiler. Ameliyatta belirli müdahaleler söz konusu oldu. Şu an itibariyle hayati tehlike noktasında herhangi bir durumunun olmadığı doktorlarımız tarafından bize iletildi. Arkadaşlarımız gerekli tıbbi müdahaleleri yapıyorlar. Selametle bu süreci atlatacağız” dedi.

Valilikten yapılan açıklamada güvenlik güçlerinin teyakkuza geçtiği belirtilerek, “Görgü tanıklarının da ifadesine göre silahlı saldırıyı gerçekleştiren İ.K. isimli şahıs, saldırıda kullanmış olduğu silahla birlikte Merkez ilçeye bağlı Yukarı Alıçlı köyü civarında kolluk kuvvetlerimizce yakalanmıştır. Silahlı saldırı olayıyla ilgili tahkikat adli makamlarca yürütülmektedir” denildi. Ardından silahlı saldırının şüphelisi olan ikinci şahsın da yakalandığı duyuruldu.

Editör: Haber Merkezi