Almanya Bundesliga ekiplerinden RB Leipgiz'de forma giyen Trabzonspor'un eski oyuncusu Alexander Sörloth, performansıyla beklentileri karşılayamadı. Alman kulübü, transfer ihtimaline kapı aralarken, başta Trabzonspor olmak üzere Beşiktaş ve Fenerbahçe de teklif için gün sayıyor. 

TEKNİK DİREKTÖRÜ AÇIKLADI 

Nagelsmann’ın Bayern Münih’in başına geçmesinin ardından RB Leipzig teknik direktörü olan Jesse Marsch, göreve gelmesinin ardından oyuncunun antrenmanlardaki performansını görmek istediğini dile getirmişti. RB Leipzig teknik direktörü Alexander Sörloth’un antrenmanlardaki performansıyla ilgili ilk değerlendirmesini yaptı. Norveçli golcünün çalışmalarından memnun olduğunu söyleyen Marsch “Sörloth her gün çok çalışıyor. Çalışmalarından memnunum. Antrenmanlarda ortaya koyduğu çaba ve idmanlara yaklaşımı harika. Fizik açıdan da son derece kuvvetli” dedi. Leipzig teknik ekibi, Ağustos ortalarına kadar antrenmanlarda Sörloth’u takip edecek. Eğer teknik ekip oyuncunun kiralanmasına izin verirse, Süper Lig ekipleri Almanların kapısını çalacak.

ÖNCELİK TRABZONSPOR'DA

Ancak sözleşme gereği Alexander Sörloth’un, Türkiye’ye dönmesi halinde Trabzonspor’un bu transferde önceliği bulunuyor. Bordo mavililerin rakipleri, Sörloth konusunda süreci yakından izleyip bekleyecek. Öte yandan Alman basını, Andre Silva ve Brian Brobbey'in Sörloth'un önünde yer aldığını belirtirken, ayrılık ihtimalinin çok güçlü olduğunu belirtti. Bundesliga’da 29 maçta şans bulan 25 yaşındaki santrfor, 5 gol kaydetti, 2 gol pası verdi.

Editör: Haber Merkezi