Türk futbolunun kirli yüzü olan MHK, bildiğini uygulamaya devam ediyor. Televizyonda yorum yapan taraflı tarafsız herkesin penaltı dediği pozisyona geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Üst Klasman Hakem Eğitim Seminerinde bir araya gelen MHK’nın, penaltı değil dediği ortaya çıktı. Bu saçmalığı ise eski hakem ve yayıncı kuruluş yorumcusu Deniz Çoban dün Fanatik Gazetesi’nde yazdı.

Hakemlik döneminde verdiği kararlarla birçok kulübün ahını alan Çoban, yazısında MHK’yi de çalışmalarından dolayı övdü. Yayıncı kuruluşta Trabzonspor’un canının yandığı pozisyonlarda hakemleri haklı bulan Deniz Çoban, seminerde en çok tartışılan pozisyonlarda MHK’nin hakemlerin kararlarını onayladığını açıkladı.

Çoban: “Trabzon kanadının tepkisini çeken, Denizlispor maçında Nwakaeme’nin iptal edilen penaltısı ve yine aynı maçta, Serkan’ın yerde kaldığı, Trabzonsporluların penaltı beklediği pozisyondaki; hakem Volkan Bayarslan’ın devam kararı doğru olarak değerlendirildi. Gaziantep FK maçlarındaki penaltı pozisyonu ve Flavio’nun kırmızı kartında da Aydınus haklı bulundu.”

Öte yandan seminere katılan MHK eğitim danışmanı Uilenberg ise yayıncı kuruluşta yaptığı değerlendirmelerde Gaziantep maçında Flavio’nun kırmızı kartına ‘yanlış karar’ demişti. Burada Uilenberg’in söylediğinin ve verdiği eğitimin hiçbir anlam ifade etmediği, MHK’nin yine bildiğini okumaya devam ettiği de açıkça ortaya çıktı.

Denizli maçında Serkan Asan’ın pozisyonu için eski hakem ve futbol yorumcuları Erman Toroğlu ile Ahmet Çakar ise şu ifadeleri kullanmışlardı. Toroğlu: “Bu pozisyona penaltı verilmemesi ahlaksızlıktır, terbiyesizliktir.” Çakar, “Serkan Asan’ın boynundan çekildiği pozisyon penaltı. Bu tür hareketler dünyanın her yerinde penaltı. Hakem görmez olur öyle şey ama VAR sistemi de bunun için var.”

Editör: Haber Merkezi