Fransız ekibi Lille, Ligue 1'de şampiyon yarışında ilk sırada bulunuyor. Zeki Çelik, Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı'nın formasını giydiği Fransız ekibi en yakın rakibi PSG ile arasında 3 puan bulunuyor.

MİLLİ YILDIZLAR PARLIYOR 
Fransa Ligi'nde ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Lille'de milli yıldızların performansı ülkenin gündeminden düşmüyor. Her maç sonrasında Fransız basının övgüsünü kazanan Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı transfer gündeminde de 1. sırada oluyor.

BURAK YILMAZ KONUŞTU 
Takımın en çok gol atan Yusuf Yazıcı'dan sonra 2. sırada yer alan milli golcü Burak Yılmaz, Fransa’nın ünlü günlük spor gazetesi L’Equipe’e bir röportaj verdi. Yılmaz, transfer ile ilgili bomba bir açıklamaya da imza attı.

TRANSFER BOMBASINI PATLATTI 
Türkiye’den takımında görmek istediği iki futbolcunun ismini zikreden deneyimli futbolcu “Beşiktaş’tan Dorukhan Toköz ve Trabzonspor’dan Abdülkadir Ömür’ü getirmek isterdim. Dorukhan’ın sözleşmesi de yazın bitiyor” dedi.

'BÜYÜK KULÜPLERDEN TEKLİF ALDIM' 
Futbolculuk kariyerini Avrupa’da sürdürmesinde yıldız isimlerin de etkisi olduğunu aktaran Burak “Büyük Avrupa kulüplerinden teklifler aldım ancak o dönem Türkiye’de kalmayı tercih ettim.

DROGBA VE SNEİJDER İTİRAFI 
Sonrasında Drogba ve Sneijder gibi arkadaşlarım bana ‘Neden yurt dışına, Avrupa’ya gidip oralarda oynamıyorsun?’ dediler. Ben de bu duyguları yaşamak istedim” dedi.

'ŞAMPİYON OLMAK İSTEMİYORUM' DİYEMEZSİNİZ 
Ligue 1’de lider durumda bulunmalarını değerlendiren Burak Yılmaz şunları söyledi: “Şampiyon olmak istemiyorum diyemezsiniz. Saklayacak bir şey yok. Montpellier, Lyon, Nice, Lens, Saint-Etienne , Angers gibi takımlara karşı kazanmak istiyoruz.

'TEK MAÇ ÜZERİNDEN GİDİYORUZ' 
Ancak bu maçlara şampiyon olma isteğiyle çıkmamamız gerekir. Sezon başında olduğu gibi teker teker gitmeli, ekstra stres yüklenmemeliyiz. Sabırlı olmak gerek. Sanırım 37. Haftadaki St Etienne maçından sonra şampiyonluğu konuşmaya başlayabiliriz”.

'DAHA FAZLA GOL ATABİLİRDİM' 
Tecrübeli futbolcunun gol atmanın kendisi için önemli olduğunu ancak takıma sadece gol atarak katkı sağlayan bir oyuncu olmadığına da dikkat çekti. Burak “Sakatlığım nedeniyle 9 maç kaçırdım. Aslında çok daha fazla gol atabilirdim.

'ADAPDASYONUM İYİ GİTTİ' 
Oynadığım maç sayısına oranla attığım gol sayısı hiç de fena değil. Gol krallığına da indirgenmek istemem. İlk aylarda zorluk olmuştu ama neyse ki futbolun dili evrensel ve adaptasyonum iyi gitti. Çok iyi bir sezon geçiriyorum” diye konuştu.

(Skorer)

Editör: Haber Merkezi