Fransa Ligi'nde geçen sezona fırtına gibi esen Burak Yılmaz, bu sezon eski performansından oldukça uzak kaldı. Geçtiğimiz sezon 28 maçta 16 gol atarak takımını şampiyonluğa götüren Yılmaz, bu kez farklı bir alanda zirvede yer aldı.

FRANSA'DA TÜRK DERBİSİ 
Türkiye Milli Takımı'nın önemli oyuncuları Cengiz Ünder, Burak Yılmaz ve Zeki Çelik, Fransa'da adından söz ettirmeye devam ediyor. Ligue 1'de oldukça önemli bir mücadele olan Marsilya ve Lille karşılaşması, 1-1 eşitlikle sona erdi.

CENGİZ'DEN MÜTHİŞ GOL 
Konuk takım Sven Botman'ın 15. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Marsilya'da forma giyen milli futbolcu Cengiz Ünder 75. dakikada meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak skoru eşitledi. Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi. Lille'de Benjamin Andre 32. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

CENGİZ İÇİN ÖZEL PANKART 
Marsilya'da Cengiz Ünder adına maç başında özel bir koreografi yapıldı. Bordeaux karşısında 44 yıllık deplasman galibiyeti hasretini bitiren Cengiz Ünder için "Tarihi zafer için bravo, teşekkürler Cengiz Ünder!" pankartı açıldı.

BURAK YILMAZ ETKİSİZDİ 
Ünder 90 dakika forma giydi. Lille'de forma giyen milli futbolcu Burak Yılmaz 72 dakika, Zeki Çelik 90 dakika oyunda kaldı. Marsilya 37 puanla 3. Lille ise 29 puanla 10. sırada yer alıyor. Öte yandan Burak Yılmaz'ın takımı adına etkisiz bir maçı geride bırakmasıyla birlikte dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

TAM 14 KEZ OFSAYTTA KALDI 
Lille forması giyen milli futbolcu Yılmaz, bir maçta tam 14 kez ofsayta düştü. Tecrübeli oyuncu, bu alanda adeta bir dünya rekoru kırdı.

DOMENECH'DEN ELEŞTİRİ 
Son olarak Marsilya maçında forma giyen milli yıldız kötü performans sergileyince Fransa Milli Takımı'nın eski teknik direktörü Raymond Domenech, Burak Yılmaz'ı eleştirdi.

"DÜNYA REKORU KIRDI" 
Raymond Domenech şu ifadeleri kullandı; "Burak bu maçta büyük bir şans yakaladı ama 14 kez ofsayta düştü. Bu alanda bir dünya rekoru kırdı. İkinci yarıda ise defans oyuncusunu gördüğü ve net bir şekilde geride kalabileceği bir pozisyon var. Çok top kaybediyor.

"TOPU TUTMAK ZORUNDAYDI AMA..." 
Pau Lopez'in üstünden yaptığı bir kafa vuruşu var ama bunun iyi bir pozisyon olduğunu ancak söyleyebiliyorum. Bu maçta derine inmek, topu tutmak zorundaydı ama bunu iyi yapmadı."

MAÇIN EN KÖTÜSÜ SEÇİLDİ 
Fransa'da yayın yapan Foot Mercato sitesi, Burak Yılmaz ile birlikte Jonathan Bamba'ya 10 üzerinden 4 puan vererek maçın en kötüleri seçti

25 MAÇTA 6 GOL 5 ASİST 
Geçtiğimiz sezon Lille'in şampiyonluğunda büyük katkısı olan golcü oyuncu, bu sezon 25 maça çıktı. Burak Yılmaz, 6 gol ve 5 asistle oynadı.

Editör: Haber Merkezi