SONNOKTA GÖKMEN ÖZAĞCI - Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu 1. Lig’e çıkmalarının Trabzonspor ile aradaki köprünün sağlam temeller üzerine atılacağını dile getirdi.

Şampiyon olmaları halinde en çok kazançlı çıkacak tarafın Trabzonspor olacağını belirten Hekimoğlu, “1. Lig demek Trabzonspor’un ciddi bir alt yapısına kavuşması demek. Çok genç ve dinamik istikbali olan oyuncular kullanacağız. Hem Türkiye’den hem Avrupa’dan getireceğiz. Belki birkaç oyuncuyu oradan Trabzonspor’a veririz. Birinci önceliğimiz her zaman Trabzonspor’dur.”

“Trabzonspor belki Senegal’den bir tane oyuncu bulacak ama belki deneyim kazanması için bizde o oyuncuyu değerlendirebilecek. Trabzonspor bir tane hedef oyuncuyu deneyemez. Öyle bir lüksü yok. Zaten yabancı sayısı azalıyor. Bizim ligde olmamız Trabzonspor’a çok fayda sağlar, altın çağını yaşatır. Çok faydasını görür Trabzonspor. Trabzonspor’da doğru projeler yanlış yönetildi. Altyapıda çok güzel giden bir sistem vardı yönetilemedi. Trabzonspor bu projeyi devam ettiremeyebilir önemli değil. Yomraspor var Ofspor var bunları güçlendirmek lazım. Bakarsın bu sene hem Of hem Yomra inşallah 2. Lig’e çıkar. En kötü bir tanesi mutlaka çıksınlar istiyorum. Biz çıkamasak bile onlar çıksın oradan da Trabzonspor’a katkı gelir."

BATUHAN ÇOK ÖZEL BİR OYUNCU
Hekimoğlu Trabzon FK’nın play-offlara kalmasında attığı gollerle büyük bir pay sahibi olan Batuhan Karadeniz için baştan Celil Hekimoğlu çok özel bir oyuncu yorumunda bulundu. Hekimolu, “Batuhan için hep dile getiriyorlar ‘kendine ihanet etti’ diye. Çok doğru. Batuhan gerçekten çok özel bir oyuncu. Türkiye’de yerli forvet sıkıntısı var. Orta da Batuhan Karedeniz gerçeği. Eğer Batuhan çok çalışırsa Beşiktaş ve Trabzonspor’da çok rahat oynayabilecek düzeyde bir yetenek.

Attığı golleri bırakın Batuhan’ın yaptığı asist sayısı 20. Hemde jeneriklik asistler. Bir golcü düşünün attığı kadar attırıyor. Baştan aşağıya yetenek. Ancak Batuhan Trabzonspor veya Beşiktaş gibi büyük takımları hedefliyorsa 8 değil, 13 kilometre koşması lazım. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ki Batuhan’ı Süper Lig’de çok önemli birkaç takım ilgileniyor. Bu takımların benimle yaptıkları görüşmede en büyük endişesi geçmişteki sorunlu halleri.

Bende dedim ki eski Batuhan artık yok. Bambaşka bir kimliğe büründü. Artık evli ve iki çocuğunun sorumluluğunu üstlendi. Ekmek parasının peşinde koşuyor. O yüzden üst lig takımlarının Batuhan için iştahı kabardı. Batuhan’ın süper ligi gitmesini isterim. Ben Tüccarım para kazanırsam gönderirim, yoksa göndermem. Kulübü iyi bir kazanç elde ettirmeli. Başta belirttiği gibi Batuhan iyi çalışırsa Türkiye’de oynayamayacağı kulüp yok. Burak Yılmaz 36 yaşında Fransa’yı sallıyor, 30 yaşındaki Batuhan neler yapmaz.”

BİZDE YETENEK BİTMEZ
Batuhan Karadeniz’ın dışında yetenekli oyuncularında bulunduğunu dile getiren Başkan Celil Hekimoğlu, “Musa Caner, Bahadır Erol bunlardan bir kaçı. Özellikle Musa Caner’in üst liglere gideceğini düşünüyorum. Musa gol vuruşlarını biraz daha düzeltse, “İşte budur” dedirtir. Kendisini takip eden takımlar var. Takımın en popüler oyucularından biri. Takıma katkı anlamında olumlu işler yapıyor. 11’de sürekliliği olsa 20 golden aşağıya atmaz. Şuana kadar 12 gollük katkıda bulundu kendisi. Çok değerli bir oyuncu bizim için. Önünün çok açık olduğuna inanıyorum. Bahadır’a gelecek olursak 1. Lig tecrübesi var. O da takıma adına savaşıyor. İstikrarlı bir gidişatı var. Her teknik adamın kadrosunda görmek isteyeceği düzeyde bir oyuncu” dedi.

KADROYU HARMANLADIK
Bazı oyunculardan faydalanamadıklarını dile getiren Başkan Celil Hekimoğlu, “Ankaragücü’nden Mehmet Sak’ı aldık sakatlık geçirdi ve kendisinden faydalanamadık. Aslında banko oyuncumuzdu. Mücahit’i Ankaragücü’nden kadromuza dahil ettik, ondan da gerekli katkıyı göremedik. Covid-19 kendisini etkiledi. Hepsi Süper lig patentli oyunculardı. Benim misyonum genç ve dinamik oyuncular ama bu geçiş döneminde bunu yapamazdık. Önce 1. Lig’e çıkmamız lazım. Genç kadro ile yola çıksaydık, ezilirdik. O nedenle tecrübe ile gençleri kaynaştırarak kadroyu harmanladık. Biz önce 1. Lig’e çıkalım o zaman misyona uygun takım o zaman inşa ederiz” dedi.

EN GÜZEL HAYALİ BİZİMLE KURARLAR
Amatör futbola bakış açılarının her zaman pozitif yönde olduğunu söyleyen başkan Celil Hekimoğlu, “Her futbolcunun hayallerini Trabzonspor süsler. Amatör futbolcu gerçekçi olması gerekiyor. O hayaline kavuşması zor. Ancak Amatör oyuncunun hayallerini Hekimoğlu Trabzon FK, Ofspor veya Yomraspor süsler. Trabzonspor’a yurtdışı ve Türkiye’den gelen çok oyuncu var. Ancak bu çocukların akıllarının bir köşesinde biz varız. Bize gelmek istiyorlar. Biz de bu sene altyapıya 20 tane oyuncu aldık. Bunlarda Trabzon’un elit amatör takımlarında oynayan oyuncular. Altyapıya yatırım yapan çok takım var. Araklıspor’u bu konuda çok beğeniyorum. Söğütlüspor çok iyi işler yapıyor. Akçaabat Sebat’ta güzel bir yapı oluşturmuş. Özelikle bu takımlar çok başarılı. Böyle birkaç tane daha takım var. Biz bu takımlardan 20 tane oyuncu aldık. Biz bugün iki tane oyuncumuzu Yomraspor’a verdik. Bunlardan biri Mert Miraç. Yomraspor’a 12- 13 gol katkıda bulundu. Mert Miraç bise Trabzonspor’dan geldi. Oynasın diye verildi.”

ALTINORDU GİBİ OLMAK ÇOK ZOR!
"Altyapı konusunda Altınordu gibi olmak zor. Bizim kulübümüzde bu gün 15 hoca çalışıyorsa Altınordu’da 100 tane çalışıyor. Her kategoride bir çok hoca görev yapıyor, servisleri bile ayrı. Mesela bizim iki tane nizami, bir de küçük sahamız var. Dördüncüsünü yapmaya çalışıyoruz. Altınordu’nun sadece 13 sahası bizim tesisler kadar. 14-18 yaş arası 7 tane nizami çim saha, her şeyin içinde olduğu bir spor salonu, altyapıyı saymıyorum bile. Devasa bir yatırım yapmışlar. Trabzon’da bu tarz yer yapılamaz. Çünkü yer yok. Sağ olsun Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu bizi destekledi bir tane daha yer açtı. Yer önemli burada. Altınordu tesisini dümdüz araziye kurdu. Bizim yaptığımız sahaların maliyeti arazi nedeniyle 3 kat oluyor. Şuan bizden başka bir tesis yapacak kulüp daha tanımıyorum Trabzonspor yıllar önce yapmış bitirmiş, karşına daha çıkmaz. 50 dönüm arazi lazım nerede bulacağız."

YAVUZ SELİM’E 20 BİN KİŞİ SIĞACAK
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasap’ın Yavuz Selim Stadı’nın şekillenmesinde önemli rolü olduğunu söyleyen Başkan Celil Hekimoğlu, “Bakanımız Trabzon’a geldiğinde kendisine mesaj atarak ‘bizi ziyaret ederseniz çok seviniriz demiştim.’ O da sağ olsun döndü ve ‘kahvemi hazırlayın geliyorum’ dedi. Trabzon Valimiz, Belediye Başkanımız yanındaydılar. Bizim hakkımızda çok pozitif şeyler söylediler. Kendisi de Trabzon’da dağları tepeleri kırıp yapılan tesisi görünce hoşuna gitti. ‘Bende buraya bir şey yapmam lazım’ diye düşündü. Destek olmak istediğini bizlere iletti. Bakanımızdan ‘sahamızı 5 bin kişilik kutu haline getirelim’ dedim. Sağ olsun bir hafta içinde halletti bunu. Şuan ihaleye çıkıyor. Nasip olursa bir sonra ki sezon tamamen kutu gibi 5 bin kişi ama en az 20 bin kişinin sığacağı çok modern bir tesis yapılıyor. Ben Bakanımız Kasapoğlu’nu seviyorum ve kendisine teşekkür ediyorum. Yavuz Selim sahası bizim sahamız değil. Trabzon’un sahası. U 19 takım burada oynuyor. Biz orada oynuyoruz. Ama ben bura için önderlik yaptım. O sahada emeğim çok var.”

BEN TALİP OLUNCA TRABZONSPOR ALDI!
Akyazı stadının olduğu araziye daha önce talip olduğunu söyleyen Hekimoğlu, “Orayı spor kompleksi haline getirmek için bakandan bile söz almıştım. Trabzonspor duydu ve gitti kendisine o araziyi tahsis etti. İyi de oldu. Orada kiracı olacaktık, şimdi mal sahibi olduk. Kamp alanı yapma düşüncemiz vardı Akyazı’da. Şimdi Trabzonspor Akyazı’yı buraya getirdi. Burayı kullanmaya başladılar. Amatör maçların olmayışı nedeniyle bu sene orası boş kaldı. Başladığı zaman ora çok farklı bir görünüme kavuşacak. Spor İl Müdürlüğü de ayrıca futbolseverler için otobüs durağı Akyazı’ya koydurttu. Bir yaşam merkez haline getirmek için seferber oldu. Eski Yavuz Selim Sahası başkadır ama yapacak artık bir şey yok."

Editör: Haber Merkezi