Galatasaray 'da  35. başkanı Duygun Yarsuvat, 84 yaşında vefat etti. Sarı-kırmızılı kulüpte 2014-2015 yıllarında başkanlık yapan ve Türkiye’nin önde gelen ceza hukuku profesörlerinden biri olan Yarsuvat, İstanbul’da rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Galatasaray açıkladı

Sarı kırmızılı takım, Duygun Yarsuvat ile ilgili açıklama yaptı. Cim Bom "Galatasaray Spor Kulübü 35. Başkanı Sn. Duygun Yarsuvat'ı kaybettik. Yarsuvat'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz." ifadelerini kullandı.

Aralık ayında coronavirüsten yoğun bakıma alınmıştı

Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, 19 Aralık 2020'de hastanede coronavirüsü tedavisi görmüştü. Sarı-kırmızılı kulübün eski başkanının entübe olmuş daha sonra da iyileşerek hastaneden taburcu olmuştu.

2014 yılında başkanlığa seçilmişti

Duygun Yarsuvat 2 Ekim'de Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı seçimlerine aday olmuş; 25 Ekim 2014 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda 1777 oy alarak rakibi Alp Yalman'a 211 oy fark atarak 35. Galatasaray SK başkanı seçilmişti. Yarsuvat, Galatasaray Spor Kulübü tarihinde en yaşlı seçilmiş başkan olarak kulüp tarihine geçmişti.

Daha sonra Yarsuvat'ın başkanlığı, 23 Mayıs 2015'te gerçekleşen olağan genel kurulda yönetimindeki Dursun Özbek'in seçilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi