Trabzonspor’dan sezon başında 20 milyon Euro gibi rekor bir transfer bedeliyle Leipzig’e transfer olan Sörloth, Almanya’da tartışmaların odağından bir türlü kurtulamıyor. 

Sezon başında gol atamadığı için eleştirilen hatta en kötü transferler arasında gösterilmeye başlayan Sörloth, özellikle 23. haftadan sonra kendini bulmaya başladı. 

Gladbach ve Freiburg karşılaşmalarında 1’er gol ve asiste imza atan oyuncu, daha Frankfurt karşılaşmasında da 90 dakika sahada kalmış ancak gol atamamıştı.

Bielefeld karşılaşmasında oyuna dahil olmayan Bayern karşılaşmasında da 17 dakika sahada kalan Sörloth, Bremen karşılaşmasında 11’de başladı ve 2 gol birden kaydetti. 

Ancak bu hafta sonu oynanan Hoffenheim karşılaşmasında yedek kalan Sörloth, 28. dakikada oyuna girdi fakat gol atamadı ve karşılaşma 0 - 0 beraberlikle sonuçlandı.

Bu hafta aldığı beraberlikle lider Bayern Münih ile arasında ki puan farkı 7’ye çıkan Leipzig’de Sörloth’un neden 11’de başlamadığı konuşuluyor. 

rblive.de’de yer alan haberde Sörloth’un geçen hafta Bremen karşısında attığı 2 ile Hoffenheim’e karşı özgüvenli oynayabileceğine dikkat çekti. 

Norveçli oyuncunun hücum serilerinde çok daha tehlikeli ve iddiaları olduğunu kanıtladığı belirtilen haberde, ritim ve güven olmadan Alexander Sörloth’un gol atamayacağına dikkat çekildi.
 

Editör: Haber Merkezi