2002’den beri Dünya Kupası’nı televizyondan izledik, bu yaz Rusya’da olmak için çok ümitlendik. Ancak İzlanda karşısında, hem de sahamızda aldığımız 3-0 yenilgiyle rüyadan uyandık. Dünya Kupası umudu kalmayan Ay Yıldızlılar, bu akşam Finlandiya deplasmanında oynayacağı maçla birlikte eleme grubunu tamamlayacak. Milliler’de İzlanda mücadalesi sonrası bir anda sakatlanan Arda Turan, Burak Yılmaz ve Nuri Şahin kadrodan çıkartılmıştı. Caner Erkin ise kart cezalısı olduğu için Finlandiya’da olmayacak.

Finlandiya - Türkiye maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Bugün saat 21.45'de başlayacak mücadele TV8'den canlı olarak ekranlara gelecek. 

MUHTEMEL 11'LER...
Finlandiya:
Hradecky, Granlund, Ojala, Arajuuri, Moisander, Hamalainen, Kamara, Sparv, Hetemoj, Soiri, Pohjanpolo

Türkiye: Volkan, Kaan, Çağlar, Ömer, İsmail, Okay, Oğuzhan, Emre Mor, Yusuf Yazıcı, Cengiz, Cenk

Finlandiya da iddiasız
Bu akşamki karşılaşmanın her iki takım için de prestij dışında bir anlamı yok. Finlandiya, 9 maçta topladığı 8 puanla sondan ikinci sırada yer alıyor. İddiamız kalmayınca sakatlığını, ağrısını bahane etmeyip kadroda kalanlardan artık tek beklentimiz, bize büyük üzüntü yaşattıkları bu elemeleri en azından bir galibiyetle tamamlamaları.

Lucescu 2020'ye geçti!
A Milli Takımımız’ın teknik direktörü Mircea Lucescu, Finlandiya maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dünya Kupası ümitlerinin tükenmesi sonrasında görevi bırakacağı konuşulan Lucescu şunları söyledi: “Finlandiya maçını geçelim ondan sonra Türk futbolu ile ilgili uzun uzun konuşacağım. Hedefimiz Euro 2020’ye daha güçlü bir kadro ile hazırlanmak. Geçmişi konuşmanın anlamı yok. Şimdi Finlandiya maçında iyi bir reaksiyon göstermeliyiz. 15 tane kulüpte oynayan oyunculardan kurulu ekibimiz var. 2-3 kulüpte oynayan oyunculardan Milli Takım yaratamıyoruz.

Zamanla harika bir Milli Takım kuracağımıza eminim. Ayrıca Türk antrenörlerin, Milli Takım’a oyuncu yetiştirmek gibi misyonu olmalı. Futbolcuları oynatmalılar ve güven aşılamalılar. Türkiye’de yerli oyuncular, yabancıların üstüne çıkmalı. Gençler ise erken yurt dışına çıkıp, önce Türkiye’de büyük takımda oynamalılar.”

Ukrayna'da dev kapışma!
Milliler’in yer aldığı I Grubu’nda İzlanda, liderliği büyük ölçüde garantiledi. Vikingler, bu akşam kendi sahalarında Kosova’yı yenmeleri halinde doğrudan Dünya Kupası’na gitme hakkı kazanacak. 2. sıra için ise bu akşam Ukrayna ile Hırvatistan arasında müthiş bir kapışma yaşanacak. Hırvatlar’a deplamandan alacakları 1 puan, Play-Off bileti için yeterli olacak. Ukrayna kazanırsa, Dünya Kupası umutlarını Play-Off’a taşıyacak.

Editör: Haber Merkezi