TFF Süper Lig ekiplerinden Göztepe Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, koronavirüs salgını, liglerin ertelenmesi ve play-off sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.  

"Türkiye çok uzun zaman virüs salgınını iyi idare etti"
Türkiye çok uzun zaman virüs salgınını iyi idare etti. Ülkemizde uzun zaman vaka sayısı Avrupa ülkelerinin altında kaldı. Bu süreci yönetmesi gereken devlettir. Biz kulüpler olarak kaç kişi bu sorunu yaşıyor diye bilmiyorduk. Bu konuda alınan kararları kulüpler olarak izliyorduk. Çarşamba günü kulüpler olarak ekrana kilitlendik. Cumhurbaşkanımız ekonomik olarak görüşlerini bildirdi ama spor organizasyonlarıyla ilgili öneride bulundu. Bu toplantının ardından ertesi gün bakanlıkların toplantısı devam etti. Bakan Kasapoğlu bizi toplantıya çağırdı. 

"Görüş ayrılığı yoktu"
Burada bu konuları açık yüreklilikle konuştuk. Görüş ayrılığı yoktu. Riskler konuşuldu. Şu an oluşan durumda tedbir alınması gerekiyordu. Her gün açıklanan kararlarla bu tedbirler bildiriliyor. Biz çok şanslıyız. Biz koronavirüsle geç tanışarak avantaj kazandık. Bizden önce yaşananlar bizim için deneyim. Biz genç bir nüfusa sahibiz ve sağlık sistemimiz çok iyi. Diğer ülkelerden daha hazırlıklıyız. Dünkü toplantıda oluşan durumun farkındaydık. Toplantıda herkes aynı görüşteydi. 

Karar verilirken tek konuşulan konu süre konusuydu. 'Her spor dalı kendi içinde çalışma yapsın, ona göre takvim oluştursun. Her senaryoyu çalışsın' dedi Bakan Kasapoğlu. 

Lig ne zaman başlayacak?
Futbolumuzun kurgusuna baktığımızda Kulüpler Birliği olarak tavsiye verebiliriz. Bu işin karar verme yetkisi TFF'dedir. Bugünkü toplantının birçok amacı vardı. Bu amaçlardan biri böyle bir tarih konuşmaktı. Bu öyle bir olay ki, tarih veren federasyonlar uzattı süreyi. Verilen tarihler olabilir. Toplantı sonunda TFF Başkanı Özdemir'i aradım ve tartışığımız konular hakkında bilgi verdim. Bu tarihler böyle kalacak diye bir şey demek mümkün değil. 

''Süreç çok uzarsa, ligin bu sıralamayla tescil edilmesi söz konusu olabilir'' 
''18 kulüp başkanı da ligin ertelenmesini istedi. Eğer bu süreç uzarsa, ligleri hızlı bitirmek adına play-off sistemine geçilebilir. Süreç çok uzarsa, ligin bu sıralamayla tescil edilmesi söz konusu olabilir. Her şey normalleşirse, lige 17 Nisan'da devam edebiliriz.''

Editör: Haber Merkezi