SONNOKTA ALİ OSMAN YÜRÜK - Trabzonspor'un 80'li yıllardaki unutulmaz kaptanı Kemal Serdar’ın adını taşıdığı futbol okulu çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 3.5 yıldır faaliyetini sürdüren futbol okulunda hedef olarak Trabzonspor’a oyuncu yetiştirmek belirlendi. Kemal Serdar’ın oğlu eski Trabzonsporlu oyunculardan Ferdi Serdar’ın antrenörlüğünde devam eden çalışmalarda beden eğitim öğretmenlerinden Osman Erdoğan, Hasan İlker Yılmaz ve Burak Karadeniz, gelecek nesilleri daha dinamik bir yaşam sürmeleri doğrultusunda hazırlamaya devam ediyor.

BEDEN EĞİTİM DERSLERİ
Sokakta bir araya gelemeyen çocukları futbol okulunda kaynaştırmaya çalıştıklarını belirten antrenör Batuhan Karadeniz, “Yaş grubumuz 5’ten başlıyor. Okullarda da beden eğitimi derslerinin olmaması çocukların enerjilerini harcamaları gerektiren alan doğurdu. Bu noktada eğitimlerimizi veriyoruz. Yetenekli gördüğümüz çocukların gelişimlerini bir adım dahaöne çıkartıp başta Trabzonspor olmak üzere birçok kulübe gönderiyoruz.

SPOR YAPMA İMKANI
Kurulduğu günden buyana 30 futbolcusunu Bordo-Mavili kulübün altyapısında verdiklerini dile getiren antrenör Serdar, “Türkiye’deki Trabzonlu futbolcuların bir yere gelme konusunda çok büyük sıkıntıları var. Bunun yanında zaman geçtikçe binaların artmasıyla çocukların spor yapma imkanları azalıyor. Evde televizyon veya bilgisayar başından kurtarıp, gençlerimize spor yapma imkanı sağlıyoruz. Spor okulunu kurmamızdaki başlıca amacımız budur” ifadelerini kullandı.

SOKAK FUTBOLUNUN MODERNİZE HALİ
2 senedir futbol okulunda varlığını sürdürdüğünü dile getiren Antrenör Osman Erdoğan, “Çocukların fiziki psikolojik ve ruhsal olarak etkili bir seviyeye gelmesini sağlamaktır. Trabzonspor’a oyuncu yetiştirmek amacıyla var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda öğretmen olduğumuzdan dolayın eğitim bilimleri konusunda da çocuklara yararımız oluyor. Sokak futbolunu biz modernleştirmeye çalışıyoruz. Evde bilgisayar başındaki çocukları sahada özgüven kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

BULUNMAZ BİR YER
Futbol eğitiminden ziyade özgüvenmi arttırıcı etkinlikler de yağptıklarını dile getiren Karadeniz, “Yeri geliyor yaylaya çıkıyoruz, yer geliyor piknik yapmaya gidiyoruz. Çocuklar açısından günümüz şartlarından bulunmaz bir yerdeyiz diyebilirim. Ailelere büyük görev düşüyor. İçine kapanık çocuklarını sosyalleşsindiye bize getiriyor. Bu tip çocukları ilk antrenmana bile zor çıkartıorken aradan 1 2 ay geçtiğinde öz kimliğine kavuşmuş oluyor.

Editör: Haber Merkezi