Almanya'nın Wolfsburg forması giyen milli futbolcu Yunus Mallı'nın Trabzonspor'a transfer olacağı Alman basınında yer alıyordu. Yunus Mallı'nın ailesi menajeri ise, Yunus’un verdiği yetkiyle Trabzonspor’la bir protokol imzaladığını öne sürdü. 

Milli futbolcu Yunus Mallı'nın amcası v menajerinin geçen hafta içinde İstanbul’a gelerek Trabzonspor Başkan Ahmet Ağaoğlu iile görüştüğü ileri sürülmüştü. Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre, Yunus Mallı'nın verdiği yetkiyle bordo mavili ekibe transferi için protokol imzalandı. 

Söz konusu protokol gereği Trabzonspor, Yunus Mallı'ya toplamda 2.5 milyon Euro ödeme yapacak. Ödemenin 1.5 milyon euro’su peşin olurken, geri kalan 1 milyon euro’su  ile geri kalan tutarı geçmeyecek şekilde maçta ooynama ve başarı bonusları şeklinde olacak. İddiaya göre Mallı'nın sözleşme süresü 3 yıl olarak belirlenirken, 4. yıl için ise her iki tarafın ortak kararına göre uzatılabilecek. Futbolcu ayrıca oynama şartı gibi bir şarta bağlı olmayacak. Amcası İlhan Mallı’nın imzaladığı protokolün son tarihi 10 Ocak olarak belirlendi.

Yunus Mallı bu tarihe başka bir takımla görüşmeyecek. Bunun yanı sıra bordo mavili kulüp, transfer için Wolfsburg’u ikna edemezse Yunus Mallı, söz konusu tarihten sonra istediği takımla görüşme hakkına sahip olacak.

Editör: Haber Merkezi