Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı yapılan genel kurulda belli oldu. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den boşalan koltuğa oturdu ve Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı oldu.

Ağaoğlu, görevi devralması sonrası şu açıklamayı yaptı: “Türk futbolunun en sıkıntılı sürecinde başkanlık yapan hem Ahmet Nur Çebi başkanıma hem de Mehmet Sepil başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Kulüplerin sorunları büyük. Bunların büyük kısmı pandemiden kaynaklanıyor. Bütün kulüp başkanlarının ortak isteği ve talepleri doğrultusunda, yaşadığımız sorunları içeren bir mektubu kaleme alarak TFF'ye ileteceğiz.

İvedilikle profesyonel bir yapıya geçilmesi gerekiyor. Kulüpler Birliği'nin bir sonraki adının Süper Lig A.Ş. olması yolunda genel kurulda 21 kulübümüzün de mutabakatını aldık. TFF'nin aldığı bir kararda, Kulüpler Birliği'nin de imzasının olması lazım. Ortalamaya bakınca, iki sene içinde kulüplerimizin gelirlerinde %60-70 oranında bir gerileme var. Bu süreçten yüzümüzün akıyla çıkmazsak, Türk futbolunun geleceği adına iyimser olma şansımız yok.”

Editör: Haber Merkezi