Fransa Ligi'nin son şampiyonu Lille'de işler kötü gidiyor. Lille bu sezon oldukça kötü ve Burak Yılmaz da bu durumdan payını aldı. Fransa Ligue 1'de Lille sahasında ağırladığı Brest'le 1-1 berabere kalarak yine bir puan kaybı yaşadı. Bu sezon 10. hafta itibarıyle 15 puanla 9. sırada yer alan Lille'de taraftarlar skora tepki gösterdi. Takımdan istediği oyunu göremeyen bir kısım taraftar tribünde "Formanızı ıslatın", "Gourvennec istifa" gibi tezahüratlarda bulundu.

Yine bir grup taraftar da geçen sezonki şampiyonlukta büyük pay sahibi olan milli futbolcu Burak Yılmaz'ı 77. dakikada oyundan çıkarken ıslıkladı. Burak tepkiler karşısında elindeki su şişesine yere atıp direkt soyunma odasına gitti ve yüzünden mutsuzluğu okunuyordu. Fransız basını da Burak'ın performansını eleştirdi. 

Gazeteci Nabil Djellit Burak Yılmaz'ın EURO 2020'deki hayal kırıklığında kaldığını iddia etti ve "Burak Yılmaz Türkiye ile EURO 2020'de kaldı. Fiziken sahada ancak verimliliği minimum. Lille, ona maaş ödüyor" dedi.

Le Figaro Gazetesi de Burak'ın bu sezon çok pas hatası yaptığını ve sahadaki ruh halinin iyi görünmediğine vurgu yaparak "Takım arkadaşları tarafından pozisyona sokulamıyor ancak kendisi de bu konuda etkili değil. Bu sezon sadece 3 gol attı. Sahadaki hayal kırıklığını yok etmek için mücadele etse de tepkiler sonrası direkt soyunma odasına gitti" cümlelerini yazdı.

Futbolculuk döneminde ülkemizde kısa bir süre Ankaragücü forması da giyen Jerome Rothen, Burak Yılmaz'ın performansını eleştirdi ve "Burak Yılmaz hakkında söylenecek çok şey var. Geçen sezon Lille'in başarısında, Fransa şampiyonu olmasında önemli katkı sağlamıştı. Üst düzey oyuncular konusunda çok hayal kırıklığına uğramış durumdayım. Burak'tan da daha fazlasını bekliyorum. Sevilla karşısında da etkisizliği dikkat çekiyordu. Böyle olunca gerginleşiyor. Rakiplerine, takım arkadaşlarına ve hatta gençlere bile agresif yaklaşıyor. Doğru ruh halinde değil. Bu sezon, kendisi için oynuyor. Oyuncular için görevler, yükümlülükler vardır ancak doğru zihin düzeyinde değiller" dedi.

Arsenal'in efsane orta sahası Emmanuel Petit ise Burak Yılmaz'a destek vererek, "Suçladığınız tek kişi Burak ama şampiyon takım şu anda tanınmaz halde. Antrenör değişikliği olduğunu, yeni kan sağlanamadığını görmek gerekiyor. Ayrıca Burak'ın 36 yaşında olduğu ve Lille'e geldiğinden bu yana istatistik bakımından en iyi Lille oyuncusu olduğunu bilerek onu suçlamak zor. İki maçtan biri belirleyiciydi ve evet, geçen yıl olduğu seviyeden çok uzakta ama unutmamak gerekir ki en önde oynayan oyuncu ve bu yüzden durumu arkadaki oyuncuların performansına da bağlı" ifadelerini kullandı.


 

Editör: Haber Merkezi