SONNOKTA GÖKMEN ÖZAĞCI - Dile kolay 5 yıl önce Hentbol Süper Ligi’nde Trabzonspor adı altında ev sahipliği yapan Trabzon aslında eski ama yeni bir yüzüyle Trabzon spor gündemin ilk sırasına yerleşti. Yıllar önce Belediyespor 1. Lig’de mücadele etmiş sonrası toz duman! Spora bakışları oldukça pozitif olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Belediyespor kulüp Başkanı Adnan Gül küllenmiş ateşi yeniden alevlendiren ilk kıvılcımı çaktı. Gençlikspor ile başlayan maceranın sonunda Trabzon Büyükşehir Belediyespor hentbol takımı Süper Ligi’ne adını yazdırdı.

Elde edilen bu başarı bir anlamda unutulmaya yüz tutmuş hentbolun yeniden dirilişine vesile oldu. Spor kenti olarak Türkiye’de nam salmış Trabzon’un futbolun ardından böyle üst düzeyde bir ligde gelecek sezon mücadele edecek olması da şehre farklı bir hava katacağı da aşikar. İşte gelinen noktada Trabzon Büyükşehir Belediyespor’un bu başarısında en büyük pay sahiplerinden biri olan Menajer Ahmet Kaynak ile çok samimi ve içten bir sohbet gerçekleştirdik. Hentbol denince bırakın Trabzon’da Türkiye’de akla gelen isimlerin başında gelir Kaynak. Mütevazı bir kişiliğe sahip olan Kaynak başarıyı aile ortamına ve samimiyete bağladı.

Yeni Kaynak’ların yolda olduğunu söyleyen deneyimli antrenör, Trabzon ve Türk hentboluna uzun yıllar hizmet edecek yeni filizlerin açtığını dile getirdi. Bu işte esas olanın birbirine güven ve sevgi olduğunu söyleyen Kaynak, “Eğer bu iki unsuru ruhunuzla yaşarsanız en zor engeller bile kolayca aşılır. Dediğimiz gibi samimiyet önemli. İçi dışı bir bir ailenin ulaşamayacağı zirve yoktur. Geriye dönüp baktığımızda ne kadar doğru bir yol arkadaşlığı yaptığımızı şimdi daha iyi görebiliyoruz.

5 yıl önce Trabzonspor ile acı bir tecrübe yaşadıklarını söyleyen Ahmet Kaynak, “Türkiye Süper Lig’inde ilk 3 içerisinde yer alacak bir kadroya sahip olmamıza rağmen, ‘Kapatıyoruz’ denilmesi hepimizde büyük bir yıkıma neden olmuştu. Halbu ki düşük bir bütçe ile ilk 3 takım içerisinde yer alabileceğimizi dile getirmemize rağmen geri adım atılmadı. Oyuncularımız kendilerine mecburiyetten bir yol haritası çizmesine neden oldu. Ligin başlamasına 1 hafta kala yeniden takım kuralım haberi geldi ama iş işten geçmişti. Dolayısıyla sezon sonunda küme düştük ve bu durum beni çok etkiledi. Geri çekildim, kendi iç dünyama kapandım” dedi.

Yıllar sonra yeniden hentbolun fitilini ateşlemek için kapısının çalındığını söyleyen Kaynak, “Her ne kadar üst kademede hentbola ara versekte içimizdeki heyecanı hep diri tuttuk. Bir gün içimizdeki ateşin korlanarak aleve dönüşeceği umudunu asla kaybetmedik. Gelinen nokta da daha önce yıldızlarda Türkiye 3. olmuş takımın arasına birkaç deneyimli isimi katarak Gençlikspor’u başkanlığımda kurdum. Burada İl Müdürümüz Birdal Öztürk’ün de hakkını teslim etmek gerek. Kendisi de bize destek oldu. Ancak pandemi süreci nedeniyle masrafların çokluğu bizim belimizi büktü. Çıkar yolu ise Belediyespor olarak gördük.”

Daha önce Gençlik ve Spor Genel Müdür yardımcılığı görevinde bulunmuş, spor aşığı Belediyespor Başkanı Adnan Gül’e teklif götürdük. Sağolsun kendisi de bize kucak açtı ve Belediyespor çatısı altında olmamızı sağladı. Ben kendilerinden affımı istememe rağmen, “Bu işi birlikte yapacağız” demesiyle birlikte işimize dört elle sarıldık. Genç ve deneyimli iki oyuncu ile gelecek sezon süper lig hedefi koymamıza rağmen ilk yılımızda başarıyı yakaladık” dedi.

EN ANLAMLI ŞAMPiYONLUK
Hentbol kariyerine sayısız başarı sığdırdığını söyleyen Ahmet Kaynak, “Hiç kuşkusuz en anlamlısı bu oldu. Antrenörlük kariyerim boyunca bir çok kupa kaldırdım ama en özeli ve anlamlısını bu hayatta yaşama fırsatını yakaladım. Benim başkanlığımda kurulan ekip 1.lig’de şampiyonluk kupasını kaldırdı. Bir sezonda hem başkan hemde genel menajer olarak görev yaparak bu özel anı yaşayan bir spor adamı daha yoktur sanırım. Bu kupanın bendeki yeri bambaşka” diye konuştu.

HER MAÇIMIZI DİK OYNADIK!
“Bu şehir spor ile bütünleşmiş. Her branşta çok özel yetenekler var. Şampiyonluğumuz tamamen yerli oyuncularla geldi” diyen Kaynak, “Yaşı küçük ama sahada yaptığı iş büyük bir oyuncu grubuyla her maçta Hentbol’un güzelliklerini sahaya yansıttık. Hiçbir maçta ezilmedik. Herkes üzerine aldığı sorumluluğun hakkını vererek güzel şeyler ortaya koydular. Taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmak yaptığınız işin en güzel yanıdır. Bu durum bana göre şampiyonluk ile eş değerdedir” diye konuştu.

ZORLUOĞLU VE GÜL TRABZON İÇİN ŞANS
Trabzon Büyükşehir Belediyespor Başkanı Murat Zorluoğlu ve Belediyespor Başkanı Adnan Gül’ün Trabzon sporu için bir şans olduğunu söyleyen Ahmet Kaynak, “Sporu seven, Trabzon sporunun iyi noktalara gelmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bu ikilinin değerini bilmek gerek. Her attığımız adımda bize olan desteklerini güçlü bir şekilde hissettirmeleri başarıya mecbur bizi bıraktı. Çünkü size değer ve destek verene en güzel cevabı şampiyonluğa ulaşarak vermek zorundasınızdır. Bu şampiyonluğu Başkanımız Zorluoğlu ve kulüp başkanımız Gül’e armağan ediyoruz. İnşallah daha güzel başarılarla onları mutlu etmeye devam ederiz” dedi.

YORULMAK LÜGATIMIZDA YOK
Yaptığınız işten keyif almanın başarının anahtarı olduğunu savunan Kaynak, “Ama kilit nokta ise emek. Benim hayatımda başarıya giden her anın püf noktası emektir. Başarıyı hayal edersin ama onu elde etmek için emek vermelisin. Biz çok emek verdik ve hak ettiğimizi elde ettik. Daha büyük başarılar içinde daha çok emek harcayacağız, başarını peşinden koşmaktan yorulmayacağız. Çünkü yorulmak bizim lügatımızda yok” diye konuştu.

İYİ Kİ VARLAR!
Birlikte görev yaptığı antrenörlerin de hakkını teslim eden Kaynak, “Benim için en önemli şans birbirini tamamlayan bir ekiple yola çıkmamdı. Sırtımızı yaslayacağımız temiz kalpli insanlarla adımlarımızı atmamızdı. İsmail Engin Haliloğlu, Selim Karaağaçlı, Sinan Akçay, Seyfettin Uzun ve Sedat Yavuz. Sporseverler bu isimleri benliklerine iyi kazısınlar. Çünkü bu kişilerin isimlerini sıkça duyacaklar. Açık söylemek gerekirse böyle bir ekip sonrasında gözüm arkada daha kalmaz. İyi ki varlar” dedi.

TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN OLACAĞIZ
Alt yapısı güçlü olan takımların geleceği başarılı bir şekilde yazabileceğini söyleyen Ahmet Kaynak, “Kulüp olarak alt yapı konusuna hassasiyetle yaklaşıyoruz. Süper Lig’e çıkmamızın baş aktörlerinden bir tanesi de alt yapıdan gelen sporcularımız olmuştur. Düşünebiliyormusunuz kadromuzda 2005’li oyunculara bile yer verdik. Biz tüketen değil, üreten olacağız. Alt yapı koordinatörümüz Seyfettin Uzun yönetiminde geleceği pırıl pırıl yeni fidanlar yetişiyor. Bu çocuklar yakın gelecekte Türk hentboluna damga vuracaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi