2020 Tokyo Olimpiyatları kadınlar boks 69 kiloda finale yükselen ve yarın saat 09.15'te Çinli rakibi Hong Gu ile karşılaşacak olan Busenaz Sürmeneli ve antrenörü Cahit Süme, final maçı öncesi açıklamalarda bulundu

Başarılı sporcu Busenaz Sürmeneli, kendine belirlediği hedefe çok yaklaştığını vurgulayarak, “Boksa başlayalı 13 yıl oldu. Geldiğimiz bu noktaya kadar birçok kez Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu kazandım ama aklımda hep olimpiyatlar vardı. Olimpiyat madalyası hayali ile yaşadığım için o heyecanı tatmak ve hedefime ulaştığım taktirde tepkimin nasıl olacağını hep merak ettim. Bu noktaya gelene kadar çok çalıştık, çok mücadeleler verdik, kilo düştük, sakatlıklar yaşadık… Hatta en yakınımızdakilerden bile, ‘Artık boks yapamaz’ diyenler oldu.

Ancak şimdi buradayız ve bu durumdayız. Ben biliyorum ki bize çok dua eden var. İnşallah bütün ülkemizi, şehrimizi, kulübümüzü ve sevenlerimizi altın madalya kazanarak mutlu edeceğiz. Önümüzde bir adım kaldı. Hocam ile bu maça en iyi şekilde hazırlandık. Herkesin duasını istiyorum. Ülkemizin, milletimizin olimpiyat madalyasını çok istediğini biliyorum ve bunun için ringde sonuna kadar savaşacağım konusunda kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Cahit Süme: “Ülkemize altın madalya ile dönmek istiyoruz”
Antrenörü Cahit Süme, yarın oynanacak final maçına hazır olduklarını belirterek, “Busenaz Sürmeneli ile 13 yıldır bir gün dahi ayrılmadık, çok çalıştık ve inandık. Busenaz’ın heyecanı ve motivasyonu çok iyi durumda. Beklentilere cevap verecek yeteneği, gücü, tekniği, cesareti ve tecrübesi var. Amacımız yarın kazanacağımız altın madalya ile insanlarımızı mutlu etmek. İnşallah bunu başaracağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi