18 yaşında Bursaspor'da Süper Lig şampiyonluğu ardından harika bir Gaziantep kariyeri sonrasında Trabzonspor yükselişi... Hızla zirveye doğru giden bir kariyerdi ancak yaşanılan sakatlıklar, kan uyuşmazlığı derken, Sivasspor ve Başakşehir maceraları oldu fakat Muhammet Demir yine kendisini Gaziantep'te buldu. Geçen sezon kiralık olarak geldiği Kırmızı-Siyahlılar'da 17 gol, 6 asistle oynayan ve en skorer yerli isim olan 29 yaşındaki futbolcu, sezon başında tam 4. kez Gaziantep şehrine indi. Milli arada röportajını FANATİK'e veren yıldız oyuncuya editörümüz Atalay Özçelikli, Süper Lig'in 13. haftasında pazartesi günü oynayacakları Trabzonspor maçını, Gaziantep FK'nın hedeflerini, kariyerinin kırılma anlarını ve çok konuşulan A Milli Takım'a çağrılmayışını sordu. İşte Muhammet Demir'in samimi yanıtları...

'Psikolojik savaş verdim'

- Geriye dönüp baktığında potansiyeline ulaştığını düşünüyor musun?

"Tabii ki de hayır. O potansiyelimin zirvesinin yanına bile yaklaşamam. Çok ağır sakatlıklar yaşadım. Dönüşlerinde de yeteneklerimin yüzde 20'sini kaybederek döndüm. Her sakatlık sonrası bu yetenek kayıpları olduğu zaman o maksimum potansiyele ulaşamıyorsun. Hatta belli bir potansiyelde kalmaya çalışıyorsun. Potansiyelimi biliyordum ancak sakatlıklar sonrasında onlara ulaşamayınca ben bir-iki sene onun psikolojik savaşını verdim. Daha sonrasında daha gerçekçi oldum ve bu potansiyelde kaldım."

'Umarım biri rekorumu kırmaz'

- Yine Süper Lig'e dönecek olursak; Başakşehir karşısında Süper Lig'in en erken golünü kaydettin, tarihe geçtin. O anları çok kez anlattın ama bir kez daha anlatır mısın?

"İki tane çocuğum var. Onlara anlatıp, gösterebileceğim çok değerli bir hatıra kazandım. Umarım biri rekorumu kırmaz. Gerçi biz kırdık, yakında da biri kırabilir. Böyle anılar çok değerli, onlara böyle bir hatıra bıraktığım için çok mutluyum."

'Erol hocanın Avrupai havası var'

- Erol Bulut'tan da bahsetmek istiyorum... Gerek oyun yapısı, gerek bildiği yabancı diller açısından yurtdışına gitmeye en yakın isimlerden birisi. Sen ne düşünüyorsun? 

"Hocamla çok iyi bir diyaloğum var. Uzun zaman sonra başımızda olan bir hocayla güzel bir diyaloğum var. Bu nedenle çok mutluyum. Çalışırken de çok huzurlu ve güzel çalışıyorum. Ancak henüz onun istediği futbolu sahaya yansıtabilmiş değiliz. Ben de yansıtamıyorum. Yansıtsak da zaman zaman oyunun belli bölümlerinde yansıtıyoruz. Biraz zaman lazım. Çünkü iki senedir bu takım farklı bir sistemle futbol oynuyordu. Oyuncu grubu da farklıydı. Oradan kalkıp hemen Erol hocanın istediği sistemi oturtmak kolay değil. Adapte olduğumuz zaman çok daha başarılı zamanlar geçireceğimize inanıyorum. Erol hocanın sağlam ve sert antrenmanları var. Alman disiplinine hakim. Uzun zamandan beri güç-kuvvet anlamında sağlam idmanlar yapmıyorduk. Antrenmanlarımız çok verimli geçiyor. Bu açıdan Avrupai bir havası var."

'Trabzonspor çok iyi futbol oynuyor'

- İnişli-çıkışlı bir performansınız var. Milli ara sonrasında lider Trabzonspor'la karşılaşacaksınız. Sizi nasıl bir maç bekliyor?

"Kesinlikle zor geçecek. Trabzonspor konum itibariyle lig lideri. Çok da iyi futbol oynuyorlar. Statlar da milli ara sonrasında yüzde 100 kapasite ile açılıyor. Muhtemelen dolu bir stadyumda oynayacağız. Çok zor olacak. Ancak nasıl Galatasaray deplasmanına çıkıp, elimizden geleni yapıp, iyi bir futbol ortaya koyduk. En azından mücadele anlamında. Trabzonspor karşısında da aynı anlayışla sahaya çıkıp, puan ve puanlar almaya bakacağız. Aldığımız her puan çok değerli."

'Edgar da Hugo da sevdiğim tarzdalar'

- Ligin en iyi savunma ikililerinden Edgar ve Hugo tandemi ile karşılaşacaksın. Zor olsa gerek?

"Ben böyle eşleşmeleri severim. İkisi de sevdiğim tarzda oyuncular. O nedenle çıkacağız, oynayacağız. İki taraf için de hayırlısı olsun."

Kısa soru, kısa cevap

- En etkilendiğin stat?

Eski Bursaspor Stadyumu...

- Süper Lig'de en çok zorlandığın savunmacı?

Egemen Korkmaz... Çok agresif çünkü.

- Yabancı sınırı?

Adaletli olabilirse serbest olabilir...

- Hedefin?

Avrupa ve Milli Takım... 

- Kariyerindeki kırılma anın?

Avrupa'ya gitmeme izin verilmemesi... 

Fanatik

Editör: Haber Merkezi