Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler kumite +75 kiloda Uğur Aktaş, yarı final maçında karşılaştığı İranlı Sajad Ganjzadeh'e yenilerek bronz madalya kazandı. Uğur'un bu madalyasıyla Tokyo'daki madalya sayısı 13'e yükseldi ve rekor geldi. Milliler, daha önce 1948 yılında yapılan Londra Olimpiyatları'nda 6 altın, 4 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 12 madalya kazanmıştı.

Ay-yıldızlılarda; Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli altın, Buse Naz Çakıroğlu ve Eray Şamdan gümüş, Ferhat Arıcan, Hakan Reçber, Hatice Kübra İlgün, Rıza Kayaalp, Yasemin Adar, Taha Akgül, Ali Sofuoğlu, Merve Çoban ve Uğur Aktaş bronz madalya kazandı.

BUSENAZ'LAR TRABZON'U GURURLANDIRDI, SÜRMENELİ TARİHE GEÇTİ

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar boksta 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, altın madalya kazandı. Busenaz, çeyrek final maçında Ukraynalı Anna Lysenko yenerek yarı finale yükselmişti. Bu turda ise Hindistan’dan Lovlina Borgohain’le mücadele eden milli sporcu, müsabakadan 5-0’lık skorla galip ayrılarak adını finale yazdırdı.
Busenaz Sürmeneli, finalde Çinli Hong Gu altın madalya için rakip oldu. Busenaz, ilk raundu kaybetse de maçın kalan bölümünde üstün bir oyun sergiledi ve Türkiye'ye olimpiyat şampiyonluğunu getirdi. Milli boksör, olimpiyat tarihinin ilk altın madalyalı boksörü olarak da Türk spor tarihine geçti.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar boksta 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, gümüş madalya kazandı. Buse Naz, çeyrek final maçında Taylandlı Jutamas Jitpong’u 5-0 yenerek yarı finale yükselmişti. Bu turda da Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang'a rakip olan milli sporcu, karşılaşmadan yine 5-0’lık skorla galip ayrılarak finale yükseldi. Buse Naz Çakıroğlu, Bulgar Stoyka Krasteva’yla finalde altın madalya için mücadele etti. Ay-yıldızlı boksör, Krasteva’ya mağlup olarak olimpiyat ikinciliği elde etti ve gümüş madalya aldı. Buse Naz Çakıroğlu, kadın boksundaki ilk olimpiyat madalyasını Türkiye'ye getirdi.

METE GAZOZ TARİH YAZDI

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, ilk altın madalyasını okçulukta Mete Gazoz ile kazandı. Mete, ilk turda Lüksemburglu Jeff Henckels'i, ikinci turda da Avustralyalı Ryan Tyack'ı yenerek son 16 turuna yükselmişti. İhlas Koleji'nde eğitim hayatını tamamlayan ve aynı zamanda İhlas Koleji okul takımının da sporcusu olan Mete Gazoz, son 16 turunda ise Avustralyalı Taylor Worth'u eleyerek çeyrek finalde dünya sıralamasında 1 numara olan ABD'li Brady Ellison ile eşleşti. Zorlu rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan ay-yıldızlı sporcu, rakibini 7-3 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Mete'nin bu turdaki rakibi Japon Takaharu Furukawa oldu. Çekişmeli geçen ve beş sete kadar uzayan müsabakayı de 7-3'le almasını bilen Mete Gazoz, finale çıktı. 31 Temmuz günü finalde İtalyan Mauro Nespoli karşılaşan Mete, beş set sonucu Nespoli'yi 6-4 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçla Mete Gazoz, Türkiye'ye hem 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ilk altınını hem de okçulukta tarihin ilk şampiyonluğunu getirdi.

REKOR UĞUR AKTAŞ İLE GELDİ

Milli karateci Uğur Aktaş'ın bronz madalya kazanmasıyla Türkiye, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalya sayısını 13'e yükselti ve 12 madalya kazanılan 1948 Londra Olimpiyatları'nı geride bırakarak rekor kırdı. Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler kumite +75 kiloda Uğur Aktaş, yarı final maçında karşılaştığı İranlı Sajad Ganjzadeh'e yenilerek bronz madalya kazandı. Uğur'un bu madalyasıyla Tokyo'daki madalya sayısı 13'e yükseldi ve rekor geldi. Milliler, daha önce 1948 yılında yapılan Londra Olimpiyatları'nda 6 altın, 4 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 12 madalya kazanmıştı.

Editör: Haber Merkezi