SONNOKTA RÖPORTAJ - TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk hesapları yapan Hekimoğlu Trabzon FK’nın tecrübeli teknik direktörü Osman Özköylü, gazetemizi ziyaret etti. Özköylü, gelecek hafta başlayacak olan ikinci yarı öncesi planlamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Transfer çalışmaları, takımın durumunu değerlendiren Özköylü, en büyük hayalinin ise bir gün Trabzonspor’u çalıştırmak olduğunun altını çizdi.

Özköylü, gazetemiz Tüzel Kişi Temsilcisi Hasan Bahadır ve Spor Müdürümüz Özer Çalık ile görüştü.

İşte Özköylü’nün açıklamaları
Özköylü, “Sezon başı takımın kurulmasında yoktum. Bu dezavantajdı. Geldiğimizde 7.haftaydı. Fikstür sıkışıktı. Risk aldık. Rotasyon yapmak zorunda kaldık. Antrenman yapamadan taktik çalışamadan maçlara çıktık. Oyuncuların birbirine adapte olması, en önemlisi de üst liglerden gelip de 2.Ligin o havasına girmek bu ligi kabullenmek, çok kolay değil. Çünkü süper Lig’den, TFF 1.Ligden gelmiş oyuncumuz var bizim.”

Özköylü, “İlk gelişte 2.Ligi çok kolay gibi görmüş olabilirler. Ama içine girince bu lig çok zor bir lig. Kaosun olduğu bir lig. Yalnızca kalite yetmiyor. Hem yeteneğin, hem kalitenin hem mücadelenin ve kavganın iç içe geçmesi gereken bir lig. Biz geldikten sonraki süreçte bir toparlanma yaşadık. 12 maç oynadık, 9 galibiyet aldık, 2 mağlubiyet yaşadık, 1 de beraberliğimiz var, kupada iki tane tur geçtik, Süper Lig ekibi Kayserispor’u eledik.

Bunlarla birlikte biraz daha takım kafasını kaldırdı, moral motivasyon arttı, özgüven geri geldi, artık sahada daha ne istediğini bilen bir takım ortaya çıktı. Tabi gönül isterdi ki o kaybettiğimiz iki maçı da kazanalım. Bazen futbolda bu tür şanssızlıklar yaşanabiliyor. Niğde ve Kocaeli maçlarında kazan puanlara üzülmemek elde değil. Ama her ne olursa olsun 12 maçta 9 galibiyetin alınması çok önemli. Başarılı durumdayız.”

Bu kulüp başarılı olmak zorunda
Hekimoğlu Trabzon FK’nın şahıs takımı olduğunu hatırlatan Özköylü, “Çok büyük yatırımlar yapıldı. Yapılan yatırımların karşılığının alması gerek. Bunun için mücadele ediliyor. Burada çok güzel bir ortam var. Tesisler mükemmel. İkinci lig kulübünde böyle tesisleri, böyle imkanları görmek zor. Çok büyük bir yatırım. Başkanımız Celil Hekimoğlu kendi imkanlarıyla götürmeye çalışıyor. Ekonomik olarak başka hiçbir yerden destek yok. O da sadece bizim işimize odaklanmamızı sağlıyor. Böyle güzel imkanlarda bizim de tek yapmamız gereken saha sonuçları. Onları da aldığımız zaman inşallah TFF 1.Lig’e çıkmak istiyoruz. Bu takım bunun için kuruldu. Trabzon futbolu için Trabzon şehri için de büyük bir gelişim ve değişim olacak” ifadelerini kullandı.

Sahiplenme ve motivasyon önemli
Kurumun dışında takımı sahiplenen çok büyük bir kitle olmadığını söyleyen Özköylü, “Şampiyonluk için bazı etkenlerin olması çok önemlidir. Trabzon şehri o takımı sahipleniyor mu, futbolcu gurubuna o motivasyonu veriyor mu, bence hayır. Pandemi dönemi olmasaydı belki çok sayıda insan maçlara gelirdi taraflı tarafsız. O da olmayınca tam o havaya girmiş değilsin. Taraftar olsa ve bu sahiplenme duygusu takıma aşılansa oynayan oyuncunun da sahiplenmesi daha çok artar ve hedefe daha kolay ulaşılır” dedi.

Dişli rakipler var
Bulundukları ligde çok güçlü takımların olduğunu hatırlatan 50 yaşındaki teknik adam, “Bu gurup çok kaliteli takımlardan oluşuyor. Kocaeli çok ciddi yatırım yapmış, Sarıyer aynı şekilde, keza lider Manisa üç senedir çıkmaya uğraşıyor. Büyük yatırımlar yapmış. Çorumspor var. Ankara Demir geçen sezon play-off oynamış takım. Uşak ekstra yatırımlar yapmış. Dolayısıyla lig çok zorlu geçiyor ve ikinci yarı daha farklı olacak. İlk takımlarının avantajları da bize göre fazla oluyor” dedi.

Biz kazanacağız rakip kaybedecek
Lider Manisaspor ile aradaki 11 puanlık farkın önemli olduğunu ancak kapanmayacak bir fark olmadığını vurgulayan Özköylü, “Şu anda lig ikincisiyiz. Bence puan farkı kapanır. Her şey bizim elimizde. Manisa puan kaybedeceği maçları da oynayacak. Bizim kredimiz yok. Mümkün olduğunca kaybetmeden ilerlemeliyiz ve rakibin kaybetmesini bekleyeceğiz. 10.sıradaki takımın bile play-off iddiası var. İkinci yarıda alt sıradaki takımlar düşmemek için daha fazla direnç gösterecek. Manisa 2-3 senedir birlikte oynayan bir oyuncu gurubu var. Bu onlar için büyük avantaj. Ama biz pes etmeyeceğiz. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Kafadan kaybetmeden ikinci yarıya başlamak büyük avantaj olacaktır. Umarım her şey beklediğimiz gibi olur” dedi.

Forvete takviye yapmak zorundayız
Kadroyu güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü belirten Özköylü, “Öncelikle forvete kesinlikle takviye yapmalıyız. Şuan Batuhan orada alternatifsiz. Devre arası kolay olmuyor transfer. Maçlar artık ertelenmeyecek. Herkes dursun elimde diyor oyuncu. Can’ın gitmesi forvette bizi sıkıntıya soktu. Batuhan’ı formda tutacak onu zorlayacak bir oyuncuya yüzde yüz ihtiyacımız var. İkinci yarı öncesi 5-6 oyuncu ile yollarımızı ayırdık” dedi.

Bulunduğum yeri sahiplenirim
Kendi işine karışılmasını sevmediğini belirten Özköylü, daha önce çalıştırdığı kulüplerde bu nedenle büyük sorunlar yaşadığını belirterek, şunları söyledi: “Birilerinin benim işime müdahale etmesini sevmiyorum. İşimi seviyorum, işimi iyi yapıyorum ve başarılı bir teknik adam olduğumu düşünüyorum. Bulunduğu yeri çok sahiplenen bir kişiyim. Herkes yaptığı işin karşılığını alsın isterim. Hiçbir oyuncuya yanlış yapmak istemem. Adaletli davranırım. O tür saygıyı görmediğim zaman üzülüyorum. Haksızlığa uğradığım zaman bunu kabul edemiyorum.”

Çocuklarım Trabzon’da doğsun diye tatile gitmedim
Trabzon’a ve Trabzonspor’a olan aidiyet duygusunun Hekimoğlu Trabzon FK’yı tercih etmesinde büyük rol oynadığını söyleyen Osman Özköylü, “Bu kulüpte 9 sene futbol oynamışım hiç problem yaşamadım. Burada insanlar bizi seviyorlar, değer veriyorlar. Ailem burada yaşamış, iki tane çocuğum özellikle Trabzon’da doğsun diye tatile gitmedim. Trabzonspor ve Trabzon şehri Osman Özköylü’ye bir kimlik kazandırdı. Beni her gittiğim yerde Trabzonlu Osman Özköylü biliyor. Ben burayla özdeşleşmişim. Bu da bana büyük mutluluk ve gurur veriyor. Bu benim için özel bir şey” dedi.

En büyük hayalim Trabzonspor’u çalıştırmaktır
“En büyük hayalim Trabzonspor’a teknik direktör olmak” diyen Özköylü, “Bu işe başladığım gün de söyledim. Bunun hayalini hep kurarım. Bu olur olmaz. Benim bir hayalim vardır. Bu hayal için çalışır çabalarım karşılığını bulur veya bulmaz. Bu teknik direktörlük olur veya tekrar Trabzonspor’a hizmet edecek bir noktada başka bir görev olur o da benim için bir değerdir. Ama ilk hedefim teknik direktörlüktür. Böyle bir beklenti içinde olmam kadar doğal bir şey olamaz. 14 senedir 8 kişilik ekibimi hiç bozmadım. Birlikte çok önemli başarılar elde ettik. Ben Trabzonlu değilim belki ama Trabzonspor’u çok seviyorum ve Trabzonspor’un kongre üyesiyim. Yalnız şuan Trabzonspor çok iyi yolda. Başında değerli bir hocası var. Umarım Trabzonspor’a şampiyonluk veya şampiyonlar kazandırır. Kalbim böyle diyor.”

Editör: Haber Merkezi