Süper Lig'in ilk haftasında Yeni Malatyaspor'u evinde 5-1'lik skorla mağlup eden Trabzonspor'un ilk lig maçındaki performansı takdir toplamıştı. Devre arasında yapılan transferler ile heyecanlanan taraftar, UEFA konferans liginde bordo mavililerden Roma karşısında heyecanlı bir maç ve galibiyet bekliyor. Perşembe günü oynanacak maç öncesinde Trabzonspor kadrosu ve oyunculara yönelik analizler yapılırken Akit gazetesi yazarı Ahmet Gülümseyen, Roma maçı öncesinde dikkat çeken bir yazıya imza attı. 

"Trabzonspor Roma’ya hazır mı?…" başlıklı yazısında bordo mavililerin takım uyumunu irdeleyen Ahmet Gülümseyen, tespitlerini şu sözlerle kaleme aldı: 


"Süper Lig’de 20021-2022 sezonu hafta sonu oynan maçlarla başladı. Lig tarihinin en iyi başlangıcını yapan Trabzonspor, Malatya deplasmanından 5-1 gibi, farklı bir skorla dönünce, liderlik koltuğunda oturdu. An itibariyle merak konusu, bordo-mavili ekibin liderliği koruyup, sezon sonu mutlu sona ulaşabilecek mi? Elbette ki bu sorunun cevabı, ligin diğer karşılaşmalarında aranacak olsa da, Yeni Malatyaspor  karşılaşması, gelecek için bazı önemli ipuçları gözler önüne serdi…

FORVET GÖZ DOLDURUKEN,

SAVUNMANIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…

Trabzonspor maçları başlamadan, bu sezon için kadroya dahil olan sporcular için olumlu görüşler ortaya koyuldu, sağlaması ise hafta sonu lig maçında yapıldı, diyebiliriz. Yeni Malatya karşısında, daha henüz ilk 45 dakikasında kazılan dört gol,  maçı da 5-1 kazanması, bordo-mavili ekibin bu sezon gol yollarında etkili olacağını göstergesi. Karadeniz ekininin orta saha ve hücum hattına baktığımızda, Bakasetas, Hamsik, Nwakaeme, Gervinho gibi zengin bir futbolcular topluğu mevcut. Ortaya konan futbolda ise, gol yollarında fazla sorun yaşanmayacak gibi gözüküyor. Trabzonspor, rakip kalede 5 gol kazanmasına rağmen, aynı başarının takım savunmasında gösterememesi, düşündürücü. Kademede görev alan oyuncuların kendi arasındaki uyumsuzluğu, rakibin kolay ve net gol pozisyonu bulmasına neden oldu. Teknik Direktör Abdullah Avcı, ekibinin mevcut durumu iyi okumuş olacak ki, hücumdaki başarıyı savunmada göstermeleri gerekliliğini ‘Daha sezonun başı, takım savunmasıyla ilgili bir takım eksikliklerimiz var. Bunlarla ilgili çalışma yapıyoruz…’ şeklindeki açıklamalarından anlıyoruz…

GÖZLER ŞİMDİ ROMA’YA ÇEVRİLDİ!

Karadeniz ekibinin için Avrupa maçları ayrı bir öneme sahip. UEFA  Avrupa Konfederasyon Ligi 3. Eleme turunda zorda olsa Molde takımını eleyerek adını play-off’a yazdıran Trabzonspor’da şimdi gözler Roma karşılamasına çevrildi. Uzun sezon ayrı kaldığı ve fırsata çevirmek için ayağına kelen fırsatı lehine çevirmeye çalışacak. Transferlerin biraz daha erkene alınması yararlı olacağını Molde ve Malatya karşılaşmalarının galibiyet morali, dileriz yarın (perşembe) günü Medical Park Stadında ki Roma karşılaşmasına da yansır. Bu mücadele için zaman kısalığı, Abdullah Avcı’nın talebelerinin bireysel görev ve sorumluluk yüklenmeleri, en üst seviyede performans sergilemelerini gerektiriyor. Bu nasıl, ne kadar olur ve sahaya, neticeye ne denli yansır, hep birlikte göreceğiz. Temsilcimize başarılar dileriz… "
 

Editör: Haber Merkezi