"İsmimin stada verilmesi çok önemli değil"

“Trabzonluyum ama Beşiktaş’ta çalışıyorum. Bir yere gideceğim zaman da açık açık söylerim. Her şeyi sizle paylaşmaya çalışıyorum. Şu anda Beşiktaş’ı çok seviyorum ve burada çalışıyorum. İsmimin stada verilmesi çok önemli değil. Ben zaten Trabzon’un ta kendisiyim. Kavgaya gerek yok. Mitrovic’i oynasın diye aldık. Yedek kalan oyuncuya para verilir mi? Marcelo’yu alırken ona garanti mi verdik. İyi ki de almışız. Tam yarışın ortasında kalacaktık az kalsın. Kim iyi durumda ise o oynar. Bu Babel için de diğer oyuncular için de geçerli.”

“Hiçbir oyuncu mükemmel değildir. Neymar, Suarez ve Messi bile oynamayabilir. Babel ve Mitrovic de iyi oyuncu. Ama yarın ne olacağını bilemiyoruz. Transfer konusunda hassasiyet lazım. Oyuncuları eksiklikleriyle vurmamak lazım. Ortamımız şu an çok iyi. Havamız iyi. Hava güneşli. Kampta ailelerin olması da ortamı güzelleştiriyor. Futbolcu kendini evinde gibi hissediyor. Oyuncuyu iyi çalıştırmak ve huzurlu olmasını sağlamaya çalışıyoruz.Oyuncuları daraltmamaya çalışıyoruz.”

"Ekici ile ilgilenmiyoruz"

“Mehmet Ekici Trabzonspor’da oynamak istemiyor. Bırakmaları lazım. Transfer bir yatırımdır. Adı Beşiktaş’ta geçmiyor Mehmet Ekici’nin. Takıma oyuncu almak tabi ki artıdır. Bazen sakatlık sebebiyle sıkıntı yaşayabiliyoruz. Orta sahada mesela sorunlar yaşamıştık. Transfer, oyuncuya göre değişir. Oyuncuların ne yapacağını bilmiyorum. Sol tarafta Adriano var, Tosic var. Ama Adriano’yu açıkta oynatabilirim. İdeali bölgenin oyuncusu olmasıdır. Biz bir 11 çıkarabiliriz. Beklentimize uygun oyuncular ortaya çıkabilir. Transfer bitene kadar her şey olabilir. Gelecek adına yatırımlar yapılabilir.”

“Oyuncu oynasın diye alınır. Transferde her türlü konuşma hakkınız var. Sosa mesela son ana kadar idmana çıktı. Ne olduysa kafası karışıktı. Yine gitti. Oyuncu çalışacak. İster burada, ister başka kulüpte oynasın. Futbolcu işini son ana kadar yapmalı. Ben oyunculardan birşeyler bekliyorum. Gelen oyuncuları çalıştıracağım. Ama seçim yaparken hata yapmamak için dikkat ediyorum. Direkt oynayıp da giden oyuncular da oldu. Bunlara alışmak lazım. Ben iyi oyuncuların gitmesini asla istemem. 3-4 sene oynamak isterim. Futbolun tabiatında var bu. Sadece iş yönetimde de bitmiyor".

"Kimseyle görüşmedim.."

“Başkan ve yöneticilerle sürekli konuşuyoruz. Bu sene kesin buradayım. Bunu bilin. Ama seneye ne olur bilemem. Ne Trabzonspor ne de Milli Takım ile görüşmedim. Gidecek olursam bir yer bulurum. Kimsenin kaygısı olmasın”

“Ankara’da Osmanlıspor maçı öncesi idman yapmamız gerekebilir. Kötü koşullara bazen önceden alışmak gerekiyor. Maalesef ikinci yarıdaki bazı maçlarımız hava şartları açısından zor geçecek. Her anlamda hazır olmamız gerekiyor. Kötü şartlara da alışmak lazım”

“Hakemler bizim içimizden çıkıyor. Onlar da hata yapıyor. Yok etme anlayışıyla olmak doğru değil. Hatalar olmuştur. Kimseyi yok etmeyi doğru bulmam. Eleştiri olabilir. Canı yanan her takım var. Tüm takımlar için geçerli bu. Kötü bir takımı ise tek bir sebeple şampiyon yapamazsınız ya da düşüremezsiniz.”

“Oğuzhan ve Olcay’ın attığı gol sayısı farklıydı. Bu sene baktığınızda yok. Çok değişikliğe uğradık. Unutuyoruz hemen. Her şey değişebiliyor. Farklı oyuncu profilleri çıkabiliyor böyle dönemlerde. Topa hakim olma anlayışı sadece bizden değil rakipten de kaynaklanıyor. Eksik olduğumuz noktalar var. Fenerbahçe bunu iyi yapıyor. Rakibe izin veriyor sonra atağa geçiyor. Başakşehir de öyle. Bu durum oyuncuların becerisiyle ilgili. Bu açıdan kendimi de eleştirebilirim.”

"Elimizdeki her oyuncu oynayabilir. Aboubakar ve Talisca'da iyi oyuncular. Bazı eksikleri var değişebilir. Bir pozisyon olduğunda gol atar diyorsun. Ama bakmışsın başka bir vuruş yapıyor. Her futbolcu kendini geliştirmek için daha çok çalışmalı."

Editör: Haber Merkezi