Karşılaşmada Cüneyt Çakır ile Barış Şimşek, VAR sisteminde görev yaptı. Çevrim dışı olarak yapılan denemede yayıncı kuruluşun tüm kamera görüntüleri VAR aracına aktarıldı ve pozisyonlar burada tekrar izlendi.

Müsabaka hakemiyle iletişim kurmadan, VAR kapsamına girecek pozisyonlarla ilgili tespitler anında sesli ve görüntülü olarak sisteme kaydedildi. Müsabakanın ardından söz konusu kayıtlar, Uluslararası Futbol Birliği Kuruluna (IFAB) gönderilecek ve çevrim dışı testin sonuçları IFAB'ın uluslararası sistemine yüklenecek. Her bir testin başarılı olup olmadığına IFAB karar verecek.

Süper Lig'de bu hafta iki maçta daha VAR sistemi çevrim dışı olarak uygulanacak. Ligde yarınki Bursaspor-Antalyaspor maçında Bülent Yıldırım ve Koray Gençerler, 30 Ekim Pazartesi günü Fenerbahçe-Kayserispor müsabakasında ise Mete Kalkavan ile Alper Ulusoy video yardımcı hakem olarak görev yapacak.

CÜNEYT ÇAKIR YORUMLADI
"Bir hakem maça çıktığı zaman işi adaletli bir şekilde maç yönetmektir. Yanlış karar vermek istemez. Yanlış karar verince biz de üzülüyoruz. Hiçbir takımın bizim kararımızla kazanmasını veya kaybetmesini istemeyiz. VAR'ı offline olarak deneme şansı bulduk. 0.4 saniye geriden izledik. Bugün gol kararını 10 saniye içinde verdik.10 saniye içerisinde sahada kararımızı düzeltebileceğiz, biz bunu isteriz. Bir an önce video hakemin başlamasını istiyoruz."

Editör: Haber Merkezi