Ofspor Kulübü Yomraspor maçında yaşananlardan dolayı basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “12 Kasım Pazar günü Trabzon’un iki güzide kulübü Yomraspor ile Ofspor, Yomra’da karşılaştı. Bundan önce üç kez evimizde misafir ettiğimizi, maç öncesinde ve sonrasında kusur etmediğimizi, kaç kişi geldiniz sormayıp kapılarımızı açtığımızı, ligde 2-0’dan 3-2 kaybettiğimiz halde tebrik eden yöneticilerimizi ve alkışlayan taraftarımızın gösterdiği centilmenliği unutmuş olacaklardır ki maç sabahı güvenlik toplantısında ‘misafir tribün kapasitesi 98 kişi olacaktır’ deyip, maça az bir zaman kala bu sayının 45 olarak söylenmesi ortamı germekten başka bir işe yaramamıştır.

Bir yöneticinin başkanımız Olcay Saral’a ‘pek hoş gelmedin’ demesi üzerine gösterdiği tepkiye sözde başkan ve diğer yöneticilerinin sessiz kalmaları aynı düşüncenin sahibi olduklarının göstergesidir. Kulüp yönetenlerin iki komşu ülkeyi birbirine düşürecek fevri kararlardan uzak durmaları gerekmektedir. Gelen misafire ‘sen bizimle oturma başka yerde otur’ dememek ev sahibinin şanındandır. Daha birkaç hafta önce Manisa’da liderlik maçında daha küçük bir protokol olduğu halde 30 kişi misafir edebilmişken kendi şehrimizde komşu ilçemizde uygulanan katı tutum üzerine yan yana maç izlemenin uygun olmayacağı düşüncesiyle yönetim kurulumuz protokolü terk edip taraftar grubumuzla maçı izlemeyi tercih etmiştir.

Camialarda kişilerin gelip geçici, kurumların kalıcıdır. Hele ki aynı şehri temsil eden kulüplerin ortak çözümler üretme adına omuz omuza olması gerektiğini savunan kulübümüzün bu tavrı ve yaklaşımı unutması kolay olmayacaktır. Yomraspor’un sözde başkanı ve anlayışı devam ettiği sürece barış elini tutmayacağımızı net olarak ifade ederiz.”

Editör: Haber Merkezi