FUTBOLCU OLARAK O KUPAYI 6 KEZ KALDIRDI

Trabzon’un Sotka Mahallesi’nde doğdu ve burada futbola ilk adımını attı Şenol Güneş… Erdoğduspor’da lisansiyer olmasının ardından Akçaabat Sebatspor ve ardından da Trabzonspor serüveni başladı. Futbol oynarken, şampiyonluk ipini tam 6 kez göğüsleme gururunu yaşadı. Ardından teknik direktör olarak yeniden futbola dönüş yaptı. Bordo-Mavili takımı en uzun süre çalıştıran isimlerden biri olarak tarihe geçti. Hatta bu takımın 1983-84 sezonundan sonra şampiyonluğa en çok yaklaştığı dönemlerde takımın başındaydı. Ne yazık ki rekor kırmasına rağmen bunu başaramadı.

BİR KEZ TAŞLA, BİR KEZ PAPİLA İLE YIKILDI

Trabzonspor Güneş yönetiminde önce 1994-95 sezonunda tüm kupaları alırken, 76 puanla ikinci sırada yer aldı. 1995-96 sezonunda ise rekor puan topladı. Bordo-Mavililer tam 82 puanla birlikte ligi ikinci bitirebildi. Şampiyonluğu ise Fenerbahçe 84 puanla kazanırken, Başkan Ali Şen, “O şampiyonluğu bir taşla elde ettim” diyerek oynadığı oyunu açık etti. Şenol Güneş yönetiminde Bordo-Mavili ekip 2003-2004 sezonunda da 72 puanla yine ligi ikinci bitirdi. Bir sezon sonra ise yani 2004-2005’te 77 puana ulaştı fakat yine hakemlerin  ve özellikle Cem Papila’nın gazabı sonucu zirveyi Fenerbahçe’ye bıraktı.

BEŞİKTAŞ’TA DAHA AZ PUAN TOPLADI

Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor 2010-2011 sezonunda da tam 82 puan topladı. Ama aynı puan ve ikili averajla Fenerbahçe kupanın sahibi oldu. Daha sonra bu kulübün şike yaptığı teşvik primi verdiği ortaya çıktı fakat Güneş ve ekibi hak ettiği şampiyonluk kupasına bir türlü kavuşamadı. Aynı Güneş, Beşiktaş’ın başında ise geçen sezon 79 puanla şampiyon oldu. Bu sezonda da 77 puanla birlikte yine ipi göğüslemeyi başardı. Şenol Güneş’in Bordo-Mavili kulübün başında bir türlü şampiyonluk ipini göğüsleyip, kupayı müzeye götürememe acısını yaşarken, bu kamuoyunda farklı tepkileri de beraberinde getirdi.

BUNU BAŞARAN 4 İSİMDEN BİRİ OLDU

Bu duruma yorum yapanlar ise, “Şenol Güneş, Trabzonspor’un başında rekor puanla şampiyon olamadı ama daha az puanla Beşiktaş’ta kupayı iki kez müzesine götürdü. Bu Güneş’in yetersizliği değil, camialar arasındaki güç dengesi farkını ortaya koyuyor. Yarışın içinde Trabzonspor olunca, rakipleri her türlü oyunu oynayabiliyor ama Beşiktaş karşısında aynı oyunlar tutmadığı için bu takım sonuca ulaşabiliyor” demekten kendilerini alamadılar. Öte yandan Şenol Güneş, Türkiye’de futbolcu ve teknik direktör olarak şampiyon olan Aykut Kocaman, Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli’yle birlikte 4 isimden biri oldu.

Editör: Haber Merkezi