Futbol camiasının can simidi olarak düşünülerek, yeşil sahada adaleti getirmesi amaçlanıp hayata geçirilen VAR sistemi adaletsizliğin ta kendisi oldu. Türkiye Süper Lig'de 31 haftada yapılan VAR incelemelerinin sonuçları ortaya çıktı.

Kısaltması 'VAR' olan Video yardımcı hakem sisteminin yeni adaletsizlik terazisi olduğu raporlara yansıdı. VAR raporlarında, şampiyonluk yarışındaki bazı takımlar için  sistemin verdiği kritik kararlar gözler önünde serildi. Bunun yanında VAR kararlarıyla en fazla kayıp yaşayan takımlar arasında Trabzonspor yer alıyor. 

Hürriyet gazetesi yazarı  Murat Fevzi Tanırlı, Süper Lig'de geride kalan 31 haftada yapılan 'VAR' incelemelerinin sonuçlarını değerlendirdi. Yapılan çalışmada VAR incelemesi sonucu değişen kararlar, şampiyon adayları içinde en çok Fenerbahçe’ye yaradığı görüldü. VAR’da değişen kararlar sarı lacivertli takıma 4 puan kazandırdı. Trabzonspor ise değişen kararlar yüzünde 3 puan kaybetti.

135 KARAR DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANDI

310 maç sonunda VAR müdahalesiyle toplam 135 karar değişikliği yaşandı. VAR’ın hakemi izlemeye davet etmesine rağmen değişmeyen ise 11 karar var.

İptal edilen 43 golün 19’u ofsayt, 13’ü elle oynama, 10’u faul gerekçesiyle gerçekleşti. Alanyaspor-Karagümrük maçında yardımcı hakemin çizgiyi geçtiğini düşünerek gol verdiği pozisyon, VAR tarafından iptal edildi ve hakem atışıyla başladı.

İşte 135 kararın dağılımı:
 

Editör: Haber Merkezi