Beşiktaş, deplasmanda 1-1 sona eren Trabzonspor maçında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurmuştu. Mücadelenin 47. dakikasında Trabzonspor stoperi Hüseyin’in ceza sahası içinde verdiği topu kaleci Uğurcan’ın elle kontrol etmesini hakem Zorbay Küçük ‘geri pas’ olarak değerlendirirken endirekt serbest vuruş kararı vermişti.

Maçın üzerinden haftalar geçmesine rağmen TFF Beşiktaş'ın itirazına cevap vermezken, itirazın kabul edilmesi halinde karşılaşmanın yeniden oynanması gündemde. Trabzonspor şampiyonluğu ilan etmek için hazırlanırken spor kamuoyu Beşiktaş maçının yeniden tekrarlanma ihtimalini tartışıyor. Eski hakem ve spor yorumcusu Deniz Ateş Bitnel, maçın tekrar edilip edilmeyeceği kararını açıklamadığı için TFF'yi suçladı. 

TFF KAOSU BÜYÜTÜYOR

Kararın açıklanmama nedeniyle ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Deniz Ateş Bitnel, "Bu olay geciktikçe kaos büyüyor. Neyi beklediklerini söyleyeyim. Daha önceden yaşanmışlıkları var. Trabzonspor resmi olarak şampiyonluğu garantiledikten sonra ‘Maçta kural hatası yok’ diyecekler ama puan farkı azalırsa kaosu Federasyon Yönetim Kurulu büyütmüş olacak. Kaos büyüdükten sonra kural hatası var ya da yok diye açıklama yapmak şu an ki yönetim kurulunu daha da zor durumda bırakacak. Her halükarda tepki büyüyecek. Ne kadar geciktirirseniz kaosu büyütüyorsunuz" dedi. 

Editör: Haber Merkezi