80’li yıllarda düşünce suçluların hapishanede turnuvasına forma gönderen tek takım olarak gönüllere taht kuran Bordo-Mavililer engelli kardeşlerimizin defilesine anlamsızca yüz çevirdi.

ÖĞRENCİLER KENDİ FORMALARINI VERDİLER

İstanbul Üniversitesi Trabzonsporlular Kulübü (İstanbul Ünits) öğrencileri, Engelliler Haftası için otizmli çocuklar ile Trabzonspor defilesi düzenlediler. Otizm ve Engelli Dernekleri Federasyonu katkıları ile Şile Tesisleri'nde gerçekleşen etkinlikte, Trabzonspor'un desteklemediği proje için İstanbul Ünits kulüp üyeleri evlerinden getirdikleri kendi lisanslı formalarını çocuklara hediye ettiler. Defile, Trabzonsporlu sanatçı Turan Şahin konseri ile son buldu.

HAYALLERİN TAKIMI NE HALLERE GELDİ

Edinilen bilgiye göre İstanbul Ünits öğrencileri Trabzonspor Kulübüyle iletişime geçerek 100 forma talep ettiler. Bu 100 formayı engelli kardeşlerimize verecek olan öğrencilerin bu talebi fazla bulunarak bu sayıyı 30 olarak belirleyen TS Clup yetkilerine tamam diyen öğrenciler bir telefonla umutları suya düştü. Kulüp yetkilileri 6 tane forma hazırladıklarını ve bunun da geri verilmesi kaydıyla öğrencilere söyledikleri iddia edildi. Bunun ardından İstanbul Üni ts öğrencileri yetkililere “sen koca Trabzonspor’sun.. Hayallerimizin takımısın.. 100 formayı 30’a indirdin.. Onu da 6 tane olarak mı geri yollayacaksınız diyerek kulübün formalarını reddederek kendi lisanslı ürünlerini otizmli kardeşlerimize giydirdiler.

NEREDEN NEREYE

 “80 darbesi oldu. İnsanlar asılıyor.. Pek çok insan düşünce suçlusu olarak cezaevinde.. Çanakkale Cezaevi tıklım tıklım.. Cezaevinin avlusunda bir futbol sahası var.. Mahkûmlar kendi aralarında futbol maçı yapıyorken bu etkinliği biraz daha şenlik haline getirmek istiyorlar.. Lig kurmak istediler.. Bunun için de Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’dan forma istiyor. Ancak sadece Trabzonspor talep edilen formaları gönderiyor ve o sene cezaevi turnuvasını Trabzonspor kazanıyor. İşte Trabzonspor’un 7. Şampiyonluğu bu şampiyonluktur” Sunay Akın’ın bir televizyon programında Trabzonspor’un 7. Şampiyonluğu adı altında anlattığı bu hikaye gelirken Trabzonspor ne hallere geldi yorumları yapıldı.

Karadenizde sonnokta özel haber / Ali Osman YÜRÜK

Editör: Haber Merkezi