Süper Lig'e verilen Dünya Kupası arası Fenerbahçe'ye yaramadı. Lig'de şampiyonluk yarışı veren sarı-lacivertli ekipte üst üste gelen sakatlıklar can sıktı. Sakatlann Arda Güler, Altay Bayındır, Valencia'nın Trabzonspor maçına yetişmesi beklenirken Alioski'nin durumunun belirsiz olduğu Pedro'nun ise sezonu kapatılacağı tahmin ediliyor.

Süper Lig'de bu sezon Dünya Kupası arasına 29 puanla lider giren Fenerbahçe, bu uzun arayı hazırlık maçlarıyla değerlendirdi. İlk hazırlık maçını LaLiga ekibi Rayo Vallecano ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe'de yıldız futbolcu Joao Pedro'nun feci şekilde sakatlanması yürekleri ağza getirmişti. 

Fenerbahçe'de bitmeyen sakatlık kabusu! Yıldız futbolcu sezonu kapatabilir

Şoke eden sakatlığın arından açıklama yapan Fenerbahçe, Pedro’nun ilk kontrolünün ardından dizinde ve bileğinde yoğun ödem ile travm tespit edildiğini belirtilmiş, oyuncunun tedavisine ilerleyen günlerde yoğun ödemin atılmasıyla başlanacağı aktarmıştı. 

Öte yandan sarı-lacivertli takımda durumu en ciddi olan isim ise Joao Pedro olarak öne çıkıyor.  Şu anda koltuk değnekleriyle yürüyebilen Brezilyalı golcünün sezonu kapatma ihtimali bile bulunuyor.

Rayo Vallecano ile oynanan hazırlık maçında sol ayak bileği ve dizinden ciddi biçimde sakatlanan deneyimli oyuncunun durumu yoğun ödemden dolayı tam olarak tespit edilemedi. 

Karşılaşmada ayak bileği 90 derece dönen futbolcunun en erken üç ay içinde takıma katılması bekleniyor. 

Rayo Vallecano maçında sakatlanan Pedro'nun durumunu yakından gören Mert Hakan, tedavi için oyun alanına giren sağlık görevlileriyle konuştuktan sonra yaşadığı üzüntü  sakatlığın ciddiyetini özetlemiş, bu kare sosyal medyada çokça paylaşılmıştı. 

Fenerbahçe'de bitmeyen sakatlık kabusu! Yıldız futbolcu sezonu kapatabilir

Antrenmanda dizine darbe alan genç yıldız Arda Güler de iki hafta daha takımdan uzak kalacak. Bireysel çalışmalar gerçekleştiren Arda’nın Trabzonspor maçının kadrosunda yer alma ihtimali bulunuyor. 

Fenerbahçe'de bitmeyen sakatlık kabusu! Yıldız futbolcu sezonu kapatabilir

Kasığında 2. derece gerilme tespit edilen Alioski’nin ise Trabzonspor maçına yetişmesi zor görünüyor. Makedon sol bekin durumu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Fenerbahçe'de bitmeyen sakatlık kabusu! Yıldız futbolcu sezonu kapatabilir

Ekvador Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda boy gösteren Enner Valencia ise sakat döndü. Dizindeki sakatlığına rağmen ülke milli takımıyla son maça çıkan başarılı futbolcu iki hafta boyunca takımdan ayrı kalacak. Valencia’nın Dünya Kupası ardından Trabzonspor’la deplasmanda oynanacak zorlu maça yetişebileceği öğrenildi.

Fenerbahçe'de bitmeyen sakatlık kabusu! Yıldız futbolcu sezonu kapatabilir

Belinde ağrıları bulunan kaptan Altay Bayındır’a yoğun tedavi uygulanıyor. İstanbul’da bireysel program uygulayan milli kalecinin, Trabzonspor’a karşı kaledeki yerini alabileceği ifade edildi.

Öte yandan sarı-lacivertlilerde sezon başından beri şu isimlerde daha önce sakatlar kervanına katılmıştı: Mert Hakan, İrfan Can, Lincoln, Pedro, King, Luan Peres, Zajc, Gustavo, İsmail, Arao, Emre Mor, Serdar Aziz, Osayi, Alioski, Rossi, Crespo.

Editör: Haber Merkezi