OFSPOR’DA OYNADI AMA BiR TÜRLÜ GÖRÜLMEDİ

Numan Çürüksu… Trabzonlu ve Trabzonsporlu bir futbolcu. Ofspor’da yıllarca forma giydi. Ancak o dönem Trabzonspor kurmayları tarafından görmezden gelindi. Bordo-Mavili kurmayların görmediği ilk Trabzonlu oyuncu değildi Numan… Onun gibi niceleri Trabzonspor’un formasının hayaliyle futbol sahalarında boy gösterdiler ama yaban diyarlarda rüştlerini ispatladılar. Numan Çürüksu da, Ofspor formasını giydikten sonra Orduspor’da oynadı. Ardından Kayseri Erciyespor takımına katıldı. Burada da etkili olunca bu kez PTT 1. Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Osmanlıspor takımına katıldı.

OSMANLISPOR TAKIM KAPTANLIĞINA YÜKSELDi

Osmanlıspor’da kısa sürede kendisini kanıtladı. Kişiliğiyle de ön plana çıktı ve takım kaptanlığınayükseldi. Lider özelliği camia içinde de sevilip sayılmasında önemli rol oynadı. Numan Çürüksü, Başkent ekibinin geçen sezon başarılı performansındaönemli rol oynadı. Bu sezon da aynı çıkışını devam ettiriyor. Yaşı 31’e giden Numan, futbol hayatının en olgun ve verimli sürecini yaşıyor. Bu sezon Osmanlıspor’un Avrupa arenasında adeta tarih yazmasında önemli rol oynayan Numan Çürüksu, UEFA tarafından tam 3 kez haftanın 11 kişilik karmasına alınarak önemli bir başarıya imza attı.

UEFA ONU 3 KEZ HAFTANIN KARMASINA ALDI

Osmanlıspor UEFA Avrupa Liginde 3 ön eleme turunu geçti. Ardından gruptan lider olarak çıkıp üst turlar için çaba harcarken, bu başarıda Numan’ın önemli katkısı vardı. Numan, UEFA tarafından önce 3 Kasım tarihinde oynanan ve Osmanlıspor’un 2-1 kazandığı Villareal maçında haftanın karmasına seçildi. Ardından 8 Aralık tarihinde oynanan FC Zürich karşılaşması da 2-0 kazanılırken, Numan yine UEFA tarafından haftanın karmasına layık görüldü. Numan son olarak da Olimpiakos ile 0-0 berabere kalınan karşılaşmadan sonra da UEFA tarafından bir kez daha haftanın karmasına  layık görüldü.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi