SONNOKTA SPOR MERKEZİ - Mayıs’ta yapılacak olan Trabzon TÜFAD Şube Başkanlığı seçimi öncesi Trabzon’un başarılı genç antrenörlerinden Yalçın Yasin Köroğlu adaylık için nabız yoklamaya başladı. Başkan adaylığı için henüz net bir karar vermeyen Köroğlu yapacağı bir takım görüşmelerin ardından nasıl bir yol haritası çizeceğine karar verecek. Tabandaki genç antrenörlerden başkan adaylığı için olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Köroğlu, “Biz delegemizin sesine kulak vererek bu yolda adımlarımızı atacağız. Eğer arkamızdaki kar topu çığa dönüşürse görevden kaçmak olmaz” diye konuştu.

BAŞIMIZLA BERABER
“Trabzonlu futbol antrenörlerine elimizin dokunmasını istiyoruz ve kaybolmaya yüz tutmuş öze dönüş potansiyelini yeniden harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” diyen Köroğlu, “Öncelikli olarak Türk ve Trabzon antrenörlerin duayen ismi Özkan Sümer ve benimde hocalığımı yapmış olan Hayri Tekelioğlu’nu rahmetle anıyorum. Bu iki isim Trabzon antrenörlüğünde çok önemli izler bıraktı. Bizde bu mirasa sahip çıkmak, Trabzon antrenörünün hak ettiği değeri bulması için elimizi değil başımızı taşın altına koymayı vadediyoruz” dedi.

BİR ELİN PARMAKLARI!
Profesyonel düzeyde bitmeye yüz tutmuş antrenörlerin yeniden eski şaşalı günlerine dönmesi gerektiğini ifade eden Köroğlu, “Trabzon’da profesyonel anlamda yaklaşık 5 antrenör çalışmakta. Siz bu sayıyı 5 yıl sonra 25’e çıkaramadıktan sonra TÜFAD’ın kapısına kilit vurun daha iyi. Bundan 10 yıl öncesine kadar özellikle dışarda Trabzonlu antrenörlere büyük rağbet vardı. Sayı çok üst düzeydeydi. Şimdilerde ise bir elin parmaklarını geçmiyor. O ki Trabzon Türk futbolunun mihenk taşı, bizde bu taşı işleyerek mücevhere dönüştürmeliyiz” şeklinde konuştu. 

BİRLİKTE BÜYÜMELİYİZ
Of’tan Beşikdüzü’ne kadar belirledikleri antrenörlerle istişare yaptıklarını söyleyen Köroğlu, “Eğer adaylığımız olgunlaşırsa boş olmadığımızı onlara anlattık. Çantamızda TÜFAD’ın geleceğine ışık tutacak çılgınlık derecesinde projelerimiz var. Görüşme yaptığımız antrenör arkadaşlarımızla bunları paylaştık ve projelerimiz onlarda büyük bir heyecan yarattı. Bu iş heyecansız olmaz ve biz onlarla aynı çatı altında büyümek istiyoruz. Ayrıca duayen hocalarımızla da görüşmeler yaparak bize karşı tutumlarını da öngörmeyi amaçlıyoruz” dedi.

AYNI TAVANIN BALIKLARIYIZ
TÜFAD’ın, Trabzon futbolunda çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Yalçın Yasin Köroğlu, “Bir işte herkesin birinci altın kuralı başarıdır. Başarının kilit noktası da fark yaratmaktır. Eğer siz gerçekleştireceğiniz faaliyetler, projelerde fark yaratamazsanız hep boşa kürek çeker, hatta geriye gidersiniz. Bizim bu iş için kanımız kaynıyor. Taş üstüne taş koymak gibi bir heyecan rüzgarına kapılmış durumdayız. Bir söz vardır, ‘yeni yüzler ve gençlere yol açılmalı’ diye. Ancak bunlar hep lafta kalmıştır. Gençler hiç desteklenmemiştir. Hep geri plana itilmiştir. Eğer hepimiz aynı tavanın balıklarıysak ayrımcılık kesinlikle yapılmamalı” dedi. 

KÖROĞLU KiMDiR?
1972 Trabzon’da doğan Yalçın Yasin Köroğlu, Fatih Eğitim Fakültesi Beden Eğitimin’den mezun oldu. Avrasya Üniversitesi yönetim bilimleri yüksek lisansını tamamlayan Köroğlu, 11 yıl profesyonel hakemlik görevinde bulundu. 2 dönem hakemler derneğe asbaşkanlığını görevini de yürüten Köroüğlu, 23 yıldır öğretmen yapıyor. Köroğlu, Trabzon Karadeniz Kulübü başkanlığının yanı sıra 10 yıldır antrenörlük mesleğini de icra ediyor. Halen Yomraspor alt yapısında antrenör olarak görev yapan Köroğlu evli ve iki çocuk sahibi.

Editör: Haber Merkezi