Ofspor’un var olup yaşamasını isteyenler, bu olayı da bizden bekledi. Kombine bilet satıp henüz parasını alamadığım insanlar bana bırakma diyorlar. Peki nasıl olacak bu iş?

Trabzonspor’un borcu ortada.. Bu borcu olan Trabzonspor kulübünde yönetici olmak için hepimiz yarışıyoruz. Ancak yılda bir milyona ihtiyacı olan Ofspor için kimse arkasına dönüp bakmıyor.

Biz de cebimizden çıkartıp kendi gücümüzde para verebiliyorduk. Şimdi bizim böyle bir gücümüz kalmadı. Dolayısıyla başka birilerinin bu bayrağı alması lazım.. Burayı da çulsuz birisine de bırakamayız.

2. Lig Beyaz Grup’ta 26 puanda kalarak son sırada lige veda eden Ofspor’da moraller bozuk. Kulüp Başkanı Olcay Saral yabancı sayısının artışından destek alamayışına, yeni yapılacak kompleks heyecanlandırsa da 1 sezon boyunca gere A Takım gerek altyapının önümüzdeki sezon belirsizliğine, gelecek sezon yapılanmasından olağan üstü kongreye kadar bir konuya değindi. Saral, “Biz de cebimizden çıkartıp kendi gücümüzde para verebiliyorduk. Şimdi bizim böyle bir gücümüz kalmadı. Dolayısıyla başka birilerinin bu bayrağı alması lazım.. Burayı da çulsuz birisine de bırakamayız” dedi. İşte Saral’ın açıklamaları..

YABANCI OYUNCU REZALETİ

2. Ligde kalma hedefiniz vardı. Olmadı Ofspor mazisi büyük olan bir camia bu hedef neden tutmadı?

Birçok sebebi olabilir. Bana göre en başlıca sebeplerden bir tanesi üst liglerde yabancı oyuncu sayısının fazla oluşu (Süper Lig’de 14, PTT 1. Lig’de 10 yabancı) ve kaliteli Türk oyuncuların

Al liglere kayması oldu. Dolaysıyla ikinci ligin kalitesi ve maliyeti çok yükseldi. Bu kalite ve maliyetinin altında ezildik. Bundan dolayı kurduğumuz 3. Lig’deki şampiyon olan genç takımdı. Bu takımla bu ligde barınabileceğimiz anlayışı da suya düştü. Hakem faktörleri çeşitli ekonomik sebepler vs.. sayılabilecek bir çok noktalar olsa da kümede tutunamamamızın sebeplerinden bir tanesi yabancı oyuncusu serbestisi sayısının artmasıdır.

YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Yabancı oyuncu sayısının artması Türk futbolu için handikap değil midir?

Sahaya çıkan kadroları gördüğümüzde Türk oyuncuların sayısının azaldığını görme, git gide İstiklal Marşını okuyan futbolcu sayılarının seremonilerde azaldığını görüyoruz.. Avrupa’yla rekabet için açılan yabancı oyuncu kapısı Süper Lig’de sonuna kadar açılırken anlamsız derecede PTT’de 10 oyuncuya yükseldi. Süper Lig’de Avrupa’yla rekabeti arttırmak için Süper Lig’de yabancı oyuncu kuralı bir şekilde kırıldı ancak bunun PTT 1. Lig’de de 10 oyuncuya çıkarılması üretmek için hamlelerde bulunması gereken 1. 2, 3 Lig’lere sekte vurmaktadır. 10 tane yabancı oyuncu demek 18 takımlı 1. Lig’de 180 oyuncunun alt liglere kayması demektir. Bu sefer de her takım liglerden gelen oyuncuları 5-6şar tanesini kadrolarına kattıklarında fark ortaya çıktı. Biz böyle bir gücü kendimizde bulundu. Yabancı oyuncuların Türkiye Futbol Federasyonu Teknik Direktör Fatih Terim tarafından da fark edildi ki yeniden düzenlenmesi konuşuluyor..

BİR ARAYA GELEMEDİK

Devre arasında ilçenin önde gelen isimlerinden yardım isteyecektiniz.? Bu talebiniz karşılık buldu mu?

Devre arasında yardım konusunda sıfır çektik. Maalesef başta Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz olmak üzere kendisiyle görüşme şansı bulamadık. Bu benim de beceriksizliğim de kabul edilebilir ancak sonuç olarak kendisiyle iletişime geçemedik. Maalesef 5 yıllık kulüp başkanlığım sürecince de yanımızda olduğunu da hissedemedik. Sonuçta tesislerimize de adını veren bir isimdi. Tabi onun da kendine göre birçok sebepleri olabilir. Sadece Mehmet Ali Yılmaz’ın ismini söylemek doğru birçok isimle görüşmemiz olmadı. Görüşemediğimiz için de yardım alamadık. Ancak bu süreç içerisinde genel olarak söylemek gerekirse sadece İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun katkılarını unutamayız. Zaten devre arası transferleri zor olur. Keza gerçekleştirmiş olduğumuz 3 transfer de yeterli olmadı.

HER AY 100 BİN TL

Trabzonspor’un geçmiş dönem başkanlıklarını yapan birçok Oflu isim varken Ofspor’un bugün destek anlamında yetim bırakıldığını ya da görülmediğini ifade etsek abartı olur mu?

Yetim bırakıldığı doğru ancak Ofspor’un görülmemesi konusu mümkün değildir. Ofspor’u görünebilmesi için 5 yıldır büyük çaba sarf ediyoruz. Gerçekten bizim iş adamlarımız çok önemli ve ciddi isimler. Her zaman onlara topu atıyoruz ancak bu kulübü de ayağa kaldırabilecek olan yine bu kişilerdir. İyi bir marka ismin senede Ofspor’a senede 20 bin lira veremezken bizden her ay bu miktarları vermemizi bekliyorlar. Kimilerinden destek aldık, kimilerinden alamadık. Ofspor’un var olup yaşamasını isteyenler, bu olayı da bizden bekledi. Kombine bilet satıp henüz parasını alamadığım insanlar bana bırakma diyorlar. Peki nasıl olacak bu iş? Bu yönetime her ay 100 bin TL lazım ki bu kulüp yaşasın.

UÇURUM ÇOK FAZLA

Sezon başı 2,5 milyon TL’lik bütçeyle küme düşüp şampiyon olan takımın ise 12 milyon bütçesi olduğunu vurgulayan Saral, “Uçurum çok fazla.. Belediyeler kulüplere 2-3-5 milyon gibi yardımlar yapıyorken biz bunları temin edemiyoruz. Mülki ve yerel amirleri suçlayamayız.. Ancak böyle bir gerçek var. Bütçesi benim kat ve katlarım olan kulüplerle aynı transfer pazarlığına oturuyorum. Keza bir de ilçe faktörü var. İyi oyuncuların iyi talipleri olur. Kaliteli oyuncu transfer listesini önüne aldı mı bizi en sonlara koyuyor. Tercih edilebilmek için de fazla paralar vermek zorundasınız keza bizde de o da olmuyor” diye konuştu.

BURASI MEMLEKETİNİZ

Trabzonspor’un bir çok Oflu başkanı olduğunu vurgulayan Saral, “Trabzonspor’un borcu ortada.. Bu borcu olan Trabzonspor kulübünde yönetici olmak için hepimiz yarışıyoruz. Ancak yılda bir milyona ihtiyacı olan Ofspor için kimse arkasına dönüp bakmıyor. Burada Oflu kardeşlerimize abilerimize mesajım budur. Burası kendi memleketiniz” diye konuştu.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE ÇAĞRISI

Maddi manevi olarak giderek yıpranmaya başladığını ifade eden Saral, “Biz de cebimizden çıkartıp kendi gücümüzde para verebiliyorduk. Şimdi bizim böyle bir gücümüz kalmadı. Dolayısıyla başka birilerinin bu bayrağı alması lazım.. Burayı da çulsuz birisine de bırakamayız. Bu kulüp artık daha iyi yerleri hak ediyor. Bunun için de ekonomisi güçlü insanların sorumluluk alması gerekmektedir. Olağanüstü Genel Kurulu temmuzun sonunda gerçekleşecek. Bu olayı bu zamana bırakmamızın sebebi de gelecek olan arkadaşların kucağına bomba bırakmamamız için üzerimize düşeni yapacağız.

10 BRANŞ TESPİT ETTİK

Altyapıda 200 tane altyapıda oyuncusu olduğunu vurgulayan Saral, “Of’ta kapalı spor salonu yapılmış çürümeye yüz tuttu. Olimpik havuz yapıldı yeni açılıyor içine kim girecek belli değil. Biz onları organize etmek istiyoruz. Kapalı spor salonumuz var, havuzumuz var bunları değerlendirebilecek branşları Ofspor yapabilir. Yaklaşık 10 branş tespit ettik. Bu branşlar için Ofspor başı çeksin istiyoruz. Kendi sporcularımızın haricinde de bir o kadar daha gence spor yapma imkanı sağlayalım istiyoruz. Ama bu sporcuların maliyeti yıllık 200 bin TL ise bunu da yerel idarelerin desteklemesi lazım” diye konuştu.

1. LİG’DE KALICI OLMAK

Nasıl bir Ofspor hayal ediyorsunuz?

Bir spor kompleksi yapılıyor. İki antrenman idari binamız olacak. Mevcut tesislerimiz duruyor. Bugüne kadar altyapı oyuncularımızın bir çalışma şartların oluşmadı. 30 metrelik bir sahada idman yapıyor 100 metrelik sahada maç yapmaya gidiyorlar. Bu çocuklar eldeki imkansızlıklara rağmen iyi çalışıyorlar. Onlardan iyi şeyler bekliyoruz. Bu sporcuları daha iyi şartlarda çalıştırıp Ofspor’un formasını giyecek kaliteye ve seviyeye ulaştırmaktır. Ofspor’un da kendi değerlerine yetecek hale gelmesiyle en azından 1. Lig olmasını arzuluyorum. Ben Ofluların bu yükü taşıyabilecek güce sahip olduklarına inanıyorum.

GÖÇEBE HAYATI BİZİ BEKLİYOR

Tesis hakkında gelişme kat ediliyor. Ne aşamada gidiyor.

Of sahilinde 50 dönüm arazi üzerine Spor bakanlığına devri yapıldı. Bu ihaleyle stadyum idari bine ve iki sahanın yapımın 4-5 aydır devam ediyor. Önümüzdeki sezona yetişeceğini pek düşünmüyorum. Hatta gelecek sezon göçebe hayatı yaşacağımızdan neler yapılabiliri düşünmeye başladık. Gerek antrenman gerekse müsabakalar için bir yıllık bir hengame bizi bekliyor. Stadımız yıkılmadı ancak bir ay içerisinde ihalesi yapılıp haziran ya da temmuz aylarında hastane yapımına başlayacak. Bunlar yapılırken A Takım ve altyapıda da bir çalışma alanımız kalmayacak.

GENÇ ANLAYIŞ SÜRECEK

Genç kadro anlayışınızı önümüzdeki sezon 3. Lig’de sürdürecek misiniz?

3. Lig’de en genç beşinci ve üst lige yükselen tek takımken, 2. Lig’de de Hacettepe’yle beraber en genci yine bizdik. Küme düşmemize rağmen genç takım olarak oyuncu yetiştirmek ve üretmek konusunda aynı projemiz ve iddiamız devam edecek. Eldeki kadronun temel iskeleti zaten korunuyor. Bu oyunculara takviye lazım.. Bu noktaları da harekete geçirebilecek güçlü oluşumlar da lazım. Şuan da kendi adıma da enerjimin tükendiğini hissediyorum.

İSKELET HAZIR

Kadro hakkında iskelet oluştuğunu ifade ettiniz. Kaç kişi takımda kaldı?

12-13 tane oyuncu elimizde duruyor. 2. Lig tecrübesini yaşamış oyunculardan oluşan bir takımız. Eğer 10 transfer yapılabilirsek gelecek sezon yine Ofspor 2. Lig’e tekrar yükselecektir. Ancak bu oyuncu transferi için yeniden olay maddiyata bağlanıyor.

KEŞKE 2. LİG’DE CÜMBÜŞ OLSAYDI

Mardin’i geçmesi halinde Arsin, 1461, Ofspor, Yomra, Düzyurt hatta bölgesel temsilcilerimiz olan Bayburt Grup ve Pazarspor seneye 3. Lig’de cümbüş olacak. Nasıl yorumluyorsunuz?

3 Grup olacaktır. Bu konuda TFF’nin titiz davrandığını ifade edebilirim. 2. Lig’de Gümüş’ün çıkması durumunda temsilcimiz bölge temsilcimiz kalmayacak. Gönül isiter ki cümbüş diye ifade ettiğiniz takımlar 2. Lig’de mücadele etmiş olsaydı. Ancak bu konuda sorgulanması gereken bir çok konu var. İlçe belediyeleri kendi ellerinde yeterli kaynak olmadıklarını söylüyorlar ancak ben büyükşehir belediyesinin Trabzon’daki futbol kulüplerini ne kadar desteklediğini yahut destekleyip desteklemediğini sorguluyorum. Yani bir İstanbul’daki küçük belediyeler bile milyon TL’lik kaynaklar bulabiliyorken biz burada amatör branşta dahi destek alamamaktan şikayet ediyoruz.

NE KADAR MANTIKLI

Örneği havuz yapıldı.. İyi de kim gelecek. Kaç tane eğitmeni olacak. Bu işe para lazım. Havuz yaptık içine girmeye kimse yok. Yani 40 yaşındaki adamımı sokacağız o havuza.. Bu tarz bir çalışmada önceliğin gençliğe hizmet etmesi kanaatindeyim. Belediyelerin desteklemesi gerekmektedir. Şimdi biz denizi dolduruyoruz üstüne havuz yapıyoruz ne kadar mantıklıysa artık..

BİR İLERİ BİR GERİ

Trabzon futbolunu yorumlar mısınız?

 Bir ileri bir geri.. 2 sene önce Trabzon’da Düzyurt ve Ofspor küme düşmüştü. 1461 Trabzon PTT’ye çıkmıştı. 2 geri gittik bir ileri geldik. Sonrasında Ofspor yukarı çıktı 1461 aşağı geldi. Bir ileri bir geri yaptık. Şimdi 1461 Trabzon ve Ofspor’da küme düştü.. Olursa Arsinspor’un yükseldiği an bir de ileri gitmiş olacağız.

Karadenizde sonnokta özel haber / Ali Osman YÜRÜK

Editör: Haber Merkezi