YUSUF YAZICI BOMBASI Lille'de sezon başında yaşanan teknik direktör değişimi sonrasında Yusuf Yazıcı forma şansı bulmakta zorlandı. Tecrübeli futbolcunun Ocak ayı transfer ve tescil döneminde Ligue 1 ekibinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, 24 yaşındaki on numaranın yeni takımı belli oldu. İşte Yusuf Yazıcı'nın transfer olduğu o takım ve anlaşmanın detayları...

YUSUF YAZICI BOMBASI

TÜRKİYE'YE TRANSFERİNE 'MADDE' ENGELİ 
Galatasaray'ın devre arasında transfer etmek istediği Yusuf Yazıcı'nın Türkiye'ye dönmesine Trabzonspor'un Lille'le yaptığı anlaşmadaki madde engel oldu. 24 yaşındaki on numaranının Ligue 1 ekibine transfer olduğu süreçte sözleşmesine "Türkiye'ye dönerse Trabzonspor'a 20 milyon euro tazminat ödenir" maddesi konulduğu öğrenildi.

TÜRKİYEYE TRANSFERİNE MADDE ENGELİ

YEDEK KULÜBESİNE MAHSUR KALDI 
Galatasaray'ın ve Trabzonspor'un da transfer gündemine gelen Yusuf Yazıcı bu sezon Lille'de formasını kaptırdı. Tecrübeli oyuncu 22 maçta sadece 671 dakika sahada kalabildi. Yusuf Yazıcı bu süreçte rakip fileleri 1 kez havalandırma başarısı gösterdi. 24 yaşındaki milli futbolcu aynı zamanda 1 asist üretti.

YENİ TAKIMI BELLİ OLDU 
Tüm bu gelişmeler sıcaklığını korurken Yusuf Yazıcı'yla ilgili son dakika transfer gelişmesi yaşandı. Fanatik Gazetesi'nin haberine göre 24 yaşındaki on numaranının yeni takımı belli oldu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

CSKA MOSKOVA İLE ANLAŞMA SAĞLANDI 
Fanatik Gazetesi'nin son dakika haberine göre; Fransa Ligue 1 ekibi Lille'de forma şansı bulmakta zorlanan Yusuf Yazıcı, Rusya Ligi ekiplerinden CSKA Moskova ile anlaşma sağladı. Tecrübeli futbolcunun transferinin ayrıntıları da haberin detaylarında yer aldı.


BEDELSİZ OLARAK KİRALANACAK 
Yusuf Yazıcı'nın sezon sonuna kadar CSKA Moskova'da kiralık forma giyeceği belirtilen haberde, Rus ekibinin bu transfer için Lille Kulübü'ne herhangi bir bedel ödemeyeceği vurgulandı. Öte yandan tecrübeli futbolcunun sözleşmesinde satın alma opsiyonunun da yer alacağı belirtildi.
 

12 MİLYON EUROLUK OPSİYON 
CSKA Moskova'nın Yusuf Yazıcı'nın bonservisini almak istemesi halinde 12 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanacağı ifade edildi. Tecrübeli futbolcunun transferinin kısa süre içerisinde açıklanacağı vurgulandı.


SÖZLEŞMESİ 2024'TE BİTECEK 
Trabzonspor'dan 2019-2020 sezonu başında 17 milyon 500 bin euro bedelle transfer edilen Yusuf Yazıcı'nın Lille ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek. Tecrübeli oyuncunun güncel piyasa değeri 15 milyon euro olarak ifade ediliyor.


38 KEZ MİLLİ OLDU 
Lille'den ayrılıp CSKA Moskova'ya kiralık olarak transfer olması beklenen Yusuf Yazıcı şu ana kadar 38 kez Türkiye A Milli Futbol Takımı forması giydi. 24 yaşındaki oyuncu bu karşılaşmalarda 2 gol attı.


 

Editör: Haber Merkezi