​Geçen Hafta sonu Trabzon’da, spor adına çok güzel bir organizasyon yaşandı. Şehrimizin güzide sanayi kuruluşlarından olan  “Hekimoğlu döküm ”’ün sahiplerinden gönül insanı, spor ve sporcu dostu Sayın Suat Hekimoğlu’nun öncülük ettiği iftar yemeğinde; Trabzon’da faaliyet gösteren, başta Boks sporu olmak üzere, bütün “yakın dövüş” amatör spor kulüplerinin çalıştırıcısı hocalarının buluşması Trabzon sporu adına çok sevindirici ve gurur verici bir gelişme oldu.

​Çeyrek asır Türk Boksuna “milli takımlar teknik direktörü” düzeyinde hizmet etmiş olan şahsım ile birlikte; Trabzon boksunun zirve isimlerinden Hasan Değirmenci’den tutunda, Nazım Dalkıran ve diğer spor çalıştırıcılarımızın renk kattığı ve adına “sporda birlik gecesi” diyebileceğimiz iftar yemeği bu yönüyle manevi atmosferi yanında, maddi bir bütünlüğü de ortaya çıkarması bakımından, bundan sonraki dönemler için çok değerli bilinmelidir.

​Zamanında her birisi aktif spor insanı olan bu değerli spor çalıştırıcıları, yıllarca içlerinde ve hafızalarında tuttukları güzel anılarını ve yaşanmışlıklarını birbirlerine anlatıp, geceye renk kattılar. Bu organizasyona ev sahipliği yapan Suat kardeşimizin mütevaziliği ve misafirperverliği ise görülmeye değerdi. Zamanı evvelinde muhterem babalarının, bu günkü imkân ve kabiliyetlerine henüz sahip olmayan şirketlerini alıp zirveye taşımalarının arkasındaki gerçek gücün bu mütevazilik ve alçak gönüllülüğün olduğunu söylemek asla abartı sayılmamalıdır. Bizler fani insanlarız ve hakkı haklıya teslim etmeyi en büyük erdem bilenlerdeniz.

​Organizasyonun yapıldığı Hekimoğlu Spor Kompleksi ise Trabzon’umuz için bir iftihar kaynağı görünümündeydi. Yeşil futbol sahası, mutfağı, mescit, lokali, mini kupa müzesi ve temizliği ile bizden tam not alan bu tesisten, öğrendiğimiz kadarıyla; sadece sporcular değil, zaman zaman ihtiyaç sahibi insanlarda yararlanmaktaymışlar. Fakirin elinden tutmak, yoksula yardımcı olmayı öncelemenin sonucunda Allah katında elde edilecek gerçek sermayenin bu dünyada ve  öteki dünyada da karşılığının yüksek olduğuna inanıyoruz.

​Bu güzel organizasyondan sonra şimdi buradan bir teklifimiz de; Trabzonspor’umuzu zirveye taşıyan değerli yöneticilerine yapmak istiyoruz. En kısa zamanda Trabzon’da mücadele eden “Amatör Futbol Kulüplerinin” başkan ve hocalarının da böyle bir yemekte buluşturulup, kırk yıl geciktirilen Trabzonspor’umuzun şampiyonluğu öncesi, şehrimizin takımının başarısının ardındaki gerçek gücün birlikteliğimiz olduğunu bütün dünyaya ve Türkiye ye göstermeliyiz.

Dünyadaki ve ülkemizdeki Trabzonspor sevdalılarının, hafta sonu yapılacak ve büyük ihtimal ile şampiyonluğumuzu ilan edeceğimiz maç için, akın akın şehrimize geldiği bu günlerde; böyle bir organizasyonun yapılması Trabzon’a çok yakışacaktır.

​Buradan Trabzonspor’umuzun yöneticilerine seslenerek, bu güzel birliktelik görüntüsünü, kendilerine yakışan mütevazılık ölçüleri içerisinde sergilemelerini bekliyorum.

​Bu vesile ile Ramazan sonrası kutlayacağımız Ramazan bayramı le birlikte şampiyonluk bayramımızın şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.