Ülkelerin kalkınmasında fabrikalar çok önemli olsa dahi bunu kamu adına tamamlayan STK’lar ve Kent Konseyleri bu lokomotifte ilk sıradadırlar.

Öyle de olması gerekiyor.

Çünkü batı toplumlarında yaşanırlığa katkı koyan bu değerler halkası ile sosyal yaşam kendini aşarak, bireylerinin daha mantıklı olaylara bakışı sağlanmaktadır.

Kesin olan bu gerçeği hayata geçirmek için ülkemizde de bir dizi ön açmalar yapılmakta, STK’lara ve Kent Konseylerine daha bir bakış sağlanmaktadır.

Özellikle, Büyükşehir statüsündeki yerleşim yerlerinde hızlı hizmet akışı sağlamak için böyle önemli kuruluşlardan istifade etmek isabetli olur.

Büyükşehir ile aynı merkez ilçede kurulan Kent Konseylerine o ilde bulunan tüm STK temsilcileri birer temsilci vererek toplumsal hizmete büyük katkı yapmaktadırlar. En az yirmi STK meslek temsilcisi, periyodik olarak bir araya gelerek, ilin toplumsallaşma ve kaliteli hizmetin sağlanması açısından özveri ile proje üretmektedirler.

Bu bakımdan il ve ilçelerde kurulan Kent Konseylerine aynı merkezde bulunan, kamu hizmeti yapan yerel yetkililer destek olmalıdır.

Aynı şekilde toplumun olmasa olmazı sivil toplum kuruluşlarına da ön şartsız destek olunmalıdır.

Unutulmamalıdır ki, bir toplumun huzur ve refahına giden yol, sosyal aktivitelerin daha çok bireylere ulaşmasıyla mümkündür.

Sağlık dileklerimle.