Suat Hekimoğlu bilindiği gibi "Boks Fedarasyonu Başkanlığı 'na" aday. Şu anda Kırıkkalede yapılan "Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında" kendisine, ilgi ve alaka inanılmaz boyutta! Neden diyeceksiniz çünkü; kendisini tanıyan "boks emekçileri" şunu çok iyi tahmin etmişlerdir ki:
Bir defa Hekimoğlu başkanlığında Boks sporunu yapan ve içinde olan kulüpler asla, malzeme eksikliği çekmeyecekleri gibi kişileri ötekileştirmek gibi bir düşünce ile karşılaşmayacaklardır.Bunun yanında kendisine bir pay elde etmek için  başkanlığa aday olmadığını 50 yıldır bu işin içinde olan bir kişi olarak yakinen bilmekteyim.
Spor hayatım süresince öyle başkanlarla çalıştım ki,istisnalar kaideyi bozmaz, fedarasyon başkanlığını ya sıçrama tahtası olarak kullanmak, ya da, maddi menfaat elde etmek peşindeydiler.
Bir diğer husus; sadece yurt dişina seyahat edebilmek ve kendilerinden söz ettirmek anlayışına sahiptiler.
Sayın Hekimoğluna bakıyorsunuz, ne yurtdışı seyahat, ne maddi ve ne de sıçrama tahtası olarak kullanacak bir kompleks te kişi değildir.
Bir defa bu kardeşimiz büyük bir işadamı ,şirketinde onlarca kişi çalıştıran sanayicidir.. Sadece boks sporu sevdalısı, vatanına, milletine, dinine bağlı bir şahsiyettir. Bu özellikler boks camiasında çok iyi tespit edildi ki kendisine büyük bir teveccüh gösterilmektedir.
Kırıkkalede yapılan Yıldızlar Türkiye Boks şampiyonasında edindiğim bilgilere göre bin müsabık sporcu iştirak etmiştir. Enterasandır, müsabakaya katılan bütün spor kulüplerinin antrenörleri , Suat Hekimoğluna; kayıtsız-şartsız oy vereceklerini salık vermektedirler. Buda Boks Sporunum gelecekteki safhalarda hangi boyutlara geleceğini tahmin etmek için önemli bir göstergedir. 
Demekki bizim gerçek boks camianız fedarasyın başkan adayına oy verirken, bir menfaat temini için değil, dürüstlüğe, işi bilmeye, mütevaziliğe, herkese insan olduğu için değer veren böyle kişilere ihtiyaç duymaktadır, Bu da, bu kardeşimizde fazlasıyla mevcuttur,
Şuna inanıyorum, Hekimoğlu Boks Fedarasyonu Başkanı olduğunda, Vilayetlerdeki kulüp antrenörleri kendisini asla bırakmayacaktır. Çünkü sevk ve idareyi bilen bir kişi olarak emanetin ehline verilmesi anlayışını en iyi temsil edecek kişi Sayın Hekimoğludur.
Bir spor adaımı olarak şimdiden Sayın Hekimoğluna çıktığı bu ulvi yolda başarılar diler, Allah yar ve yardımcısı olsun.