Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Sümela Manastırı’nda 2015 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarının 7 yıldır bitirilememesi ve ziyarete kapalı olması nedeniyle turizmcilerin ve bölge esnafının büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek, “1 Kasım 2021 tarihinde 4. kez ziyarete kapatılan Sümela Manastırı’nın Ocak ayında açılacağı söylenmişti, Mayıs ayına geldik hâlâ ziyarete açılmadı. Turizm sezonu başlamak üzere, bayram tatilinden önce Sümela Manastırı ziyarete açılmalı ve bu aç kapa durumuna artık bir son verilmelidir.” dedi.

SÜMELA MANASTIRI  7 YILDA 3 DEFA AÇILIP 4 DEFA KAPATILDI

“Trabzon'umuzun dünyaca ünlü turizm merkezi Sümela Manastırı'nda 2015 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları 7 yıldır bitirilememiştir. 2019'da Turizm Bakan Yardımcısının, 2020 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve son olarak 2021 yılında Turizm Bakanı Ersoy'un açılışını yaptığı Sümela Manastırı, 1 Kasım 2021 tarihinde 4'üncü kez ziyarete kapatılmıştır.”

TURİZMCİLERİMİZ VE ESNAFIMIZ MAĞDUR EDİLDİ

“Ocak ayında ziyarete açılacağı söylenen manastır, verilen tarihten 4 ay geçmesine rağmen hâlâ açılmamıştır. 3 defa açılıp 4 defa kapatılan Sümela Manastırı'nın bu durumu, zaten sıkıntıda olan turizmcilerimizi ve bölge esnaflarımızı perişan etmiştir. “

AKŞAMDAN SABAHA KARARLA HABER VERİLMEDEN KAPATILDI

“Turizmcilerimiz, açılış ve kapanışlarla ilgili kendilerinin bilgilendirilmediğini, akşamdan sabaha alınan kararlarla büyük mağduriyetler yaşadıklarını ve tüm programlarının altüst olduğunu söylemektedirler.”

BAYRAMDAN ÖNCE ZİYARETE AÇILMALI

“Turizm sezonu başlamak üzere, bayram tatilinden önce Sümela Manastırı ziyarete açılmalı ve bu aç kapa durumuna artık bir son verilmelidir.”