Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçında sahasında AS Roma ile karşı karşıya geldi.

Jose Mourinho ile Seri A’da hedefi şampiyonluk olarak belirleyen Roma karşısında Trabzonspor iyi mücadele etti.

Takım değeri yaklaşık 439 milyon Euro olan Roma takımı karşısında takım değeri yaklaşık 93 milyon Euro olan Trabzonspor’un göstermiş olduğu mücadele gücü , azmi, isteği takdire değerdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, Yeni Malatyaspor maçının ilk 11’inde değişikliğe gitmedi ve Roma karşısına da aynı 11 ile çıkarak, kadro istikrarını sürdürdü.

Nwakeme özelikle çok arzulu ve istekliydi, adam eksiltmeleri ve şutları ile Roma defansına zor anlar yaşattı. Roma’ nın Geneo takımından transfer ettiği Shomurodav’da Trabzonspor defansına karşı çok etkili idi ve Roma’ya galibiyeti getiren golü de attı.

Trabzonspor da hücum anlamında çok sıkıntı yok gibi ve de ilerleyen haftalarda daha da iyi olacak. Defans hattında ise aynı şeyleri söylemek mümkün değildi ve yine zafiyetler aynen devam ediyor.

Trabzonspor’un bu sezon oynadığı en güçlü takım olan Roma karşısında eksiklerine rağmen beğendim. Cornelius attığı klas gol ile kalitesini ortaya koydu. Yazımda da belirttiğim gibi iki takım arasında takım değeri bakımından büyük fark olsa da sahada ki oyun da fark yoktu. Hatta zaman zaman Trabzonspor sahaya çok daha iyi yayıldı ve kombine ataklarda geliştirdi.

Gününde bir Trabzonspor, bu Roma’yı Roma da yener ve turu alır gelir.