Her yönüyle tüm liglerde tatsız tutsuz, zevksiz ve heyecansız maçlar oynanıyor.

Tadı tuzu olmayan Trabzonspor da Alanyaspor maçına futbol izleme komitesi direktörü İhsan Derelioğlu yönetiminde başladı.

Ev sahibi ekip sezona beklentilerin üzerindeki performansla başlayıp ve fikstürde önemli bir yer edinerek, haliyle Trabzonspor’dan daha görüntü ortaya koydu. Ancak dün Trabzonspor rotasyonlu bir takımla sahaya çıkarak önceki maçlara nazaran biraz daha canlı ve de mücadeleci bir görüntü ortaya koydu.

Ligdeki durumu ne olursa olsun Trabzonspor karşısındaki her takım Bordo-Mavililer’den bir yerde mutlaka ürker!

Şunu da baştan söylemek gerekir ki; Trabzonspor’da sahada olan takımın hüviyetine bakıldığında eski alınan futbolcular, takımda kendilerini gösterirken yeni alınan futbolcuların hiç birisi yerli yerinde takıma katkı sunamayanlardı. Türlü olumsuzluklar yaşansa bile haliyle Trabzonspor’un fikstürdeki yerinin takım üzerindeki olumsuzluğu futbolculara yansımış olacak ki Trabzonspor başladığı maçı panikle beraber rakibin karşısında sadece mücadele eder pozisyondaydı. Yani Trabzonspor her maçı iğne üzerinde başlayıp iğne üzerinde biter görünümüyle oynuyor.

İhsan Derelioğlu’nun sahaya sürdüğü ilk on birde Afobe’nin yerine oynattığı Djaniny, bu haldeki Trabzonspor’un yakalamış olduğu iki pozisyonu kullanamayınca haliyle Afobe’yi arattı.

Adı futbol, bir takımın enerjisi olmayınca motivasyonu da olmuyor. Motivasyon olmayınca da takım birlikteliği ve derinliği olmuyor. Sonuç olarak Trabzonspor, verilen bu görüntüyle misyonunu yiyor.

Maçın tümüne bakıldığında hakikaten Trabzonspor’un durumu hiç de o kadar iyi değil. Sahaya çıkmak top oynamak başka bir şey sahada olan takımı oynatmak, yeni bir heyecanı takıma hissettirmek o da başka bir şey.

Denildiği kadar değilmiş, Alanyaspor da yenilmeyecek takım değildi. Biz oynamadığımız halde onların da bizden fazla bir üstünlüğü yoktu. Sadece Trabzonspor’daki panik ortamı, takımın pas yüzdesini düşürünce ve de yediğimiz ucuz golle beraber yine de maçın berabere bitirmek bir nefes gibidir. Yani Alanyaspor her alanda Trabzonspor’u rahatsız etse de Trabzonspor teslim olmadı.

Bu takım kolay kolay toplanmaz, kolay kolay da takım yenemez desek de zamana ihtiyaç vardır. Daha çok maç var. Yani takım derinliğimiz yok.