Trabzonspor için şampiyonluk iddiasının, lafta olmayıp özde olduğunu göstermesi anlamında Galatasaray karşılaşması çok önemli idi.

Galatasaray geçtiğimiz haftalarda ki görüntüsüne oranla bu karşılama da oldukça derli toplu bir görüntü ortaya koydu. Galatasaray tam bir deplasman takımı hüviyetinde bir oyun ortaya koydu. Özellikle de Galatasaray’ın kendi yer alanından çabuk çıkıp tekrar kendi yer alanlarına çabuk dönmesine Trabzonsporlu oyuncular karşılık veremedi ve ağır kaldılar.

Trabzonspor da tam tersine hücuma çıkana kadar Galatasaraylı oyuncular çık rahat bir şekilde kapandılar. İlk yarı yenilen 2 gol de Muslera’dan başlayan 2 pasla Galatasaray golü buldu.

Ömür ve Köybaşı yenilen gollerin günah keçisi belki oldular fakat şunu önemle belirtmeliyim ki Trabzonspor takım halinde savunma yapamadı. Ligin başından beri Trabzonspor ‘un takım savunması kötü ve bu kötü savunma Trabzonspor’un vites yükselteceği Galatasaray mücadelesinde galibiyete yetmedi.

Trabzonspor alınacak galibiyet takımın özgüvenini yukarı çıkartması anlamında çok önemli idi ancak unutmamak gerekir ki yenemiyorsan yenilmeyeceksin ve de 0-2 ‘den oyunu 2-2 ‘ye getirmek de kayda değerdir. Aksi bir durumda, yaşanacak bir mağlubiyet Trabzonspor’un ivmesini aşağıya doğru çekebilirdi.