Ligin boyu epey kısaldı. Gelinen noktada Trabzonspor diğer takımlara oranla daha organize olan bir takım görüntüsü verdi.

Organize bir takım içinde, alternatifi olan eksiklerin yerine forma giyenler, takıma daha çabuk alıştı ve daha kolay başarıya ulaştı. Bunu Trabzonspor'un önceki maçlarında net gördük.

Geniş kadroyu verimli kullanma, takımı bir bütün olarak değerlendirme, forma adaleti sağlama, futbolcuları buna inandırma, sakatlığı geçmeyen oyuncuyu sahaya sürmeme gibi etkenler teknik ekibin artıları.

Trabzonspor bireysel anlamda da çok etkili oyunculara sahip bir takım olduğu için bu zamana kadarı genel anlamda skor almakta ve organize olmakta sorun yaşamadı. Zeminden kaynaklı puan kayıpları hariç. Son zamanlardaki performansı düşüklüğü her takımda olabilecek bir durum. Bu sıkıntıyı abartmadan, oyuncuların motivasyonunu bozmadan aşmalıyız. Sosyal medyada taraftar gözüyle bir maça göre oyuncuyu gönderen yorumları çok sık yapıyoruz, yapmamalıyız. Bu puan farkını, bu oyuncu grubuyla oluşturduğumuzu ne çabuk unuttuk !!! Şampiyonluğun seslerini en çok da onlar duymadı mı, en çok emeği onlar vermedi mi ? Lütfen sabırlı, aklıselim, seviyeli ve düzgün bir taraftar kitlesi olalım. Bize karşı yapılan algılara çok fazla kulak asmayalım. Onları gereksiz gündem yapıp moralimizi bozmayalım.

Unutmayalım ki Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlememiz ligde çok hocayı, çok hakemi, çok TFF yöneticilerini götürdü.

Vicdanlara rahatsız vermeye devam edip, takımımıza her platformda sahip çıkmalıyız. Başarının sırrı sadece saha içinde değil aynı zamanda saha dışındadır.

Taraftar olarak bilinçli olmak hepimizin görevi.

Antep maçında eksiklerimizin yerine oynayacak oyuncuların başarılı olacağını düşünüyorum. Sakatlığı geçen, uzun zamandır beklediğim, alternatifi olmayan Hamsik bu düşüncemin en önemli ayağı.

Bu maçla beraber çıkışa geçmek güzel olur.

Beşiktaş'ın kural hatası nedeniyle yaptığı başvuruyu da samimi bulmadığımı belirtmek isterim. Zira biz dünden razıyız maçı tekrar oynamaya. Var mısınız?