Trabzonspor için haftalardır zirve yarışına adım adım ilerliyor derken Malatyaspor galibiyeti ile beraber Trabzonspor’un zirve yarışına girdiğini resmen net bir şekilde söyleyebiliriz.

Maçın oynandığı sahanın adeta patates tarlasını aratmadığı bir zeminde, Trabzonspor’un üstelik zor bir deplasmanda aldığı 3 puan çok değerlidir.

Bu maç tekrar tekrar gösterdi ki bir kaleci o takımın kalbidir. Uğurcan’ın üst üste kurtardığı pozisyonlar adeta Trabzonsporlu oyunculara doping olurken Malatyasporlu oyuncuların ise maçtan düşmesine sebep oldu. Özellikle oyun 1-0 iken ikinci yarı Malatyaspor’un kurduğu baskı Uğurcan’ın kaya gibi savunmasında takılı kaldı.

Önemle belirtmeliyim ki Trabzonpor maçın sonlarını rahat geçirmek istiyorsa 2 ve 3üncü golleri bulmalı ve rakiplerinin direncini, gardını bir an önce düşürmeli, bunu yapmadığı takdirde maçın sonlarında her an gol yeme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.

Bakesetas, Berat ile beraber takıma çok iyi uyum sağladı. Özellikle Bakesetas, solak bir oyuncu olmasına rağmen iki haftadır sağ ayağı ile gol atması da ayrı bir not olsun maç ile ilgili. Yıldız bir oyuncunun takıma nasıl katkı sağlanabileceğini Bakesetas son iki hafta da ortaya koyduğu katkı ile göstermiş oldu.

Her ne kadar oynanan futbol iyi olmasa da bu zeminde süper ligin güçlü takımlarından Malatyaspor karşısında ve de ağır bir zeminde alınan 3 puan takdire değerdir. Şunu net olarak söyleyebiliriz ki fırtınayı tarla da durduramadı.