İnsan hayatında tercihler çok büyük bir yer tutar. Eş, dost seçiklerinde tercihler, akraba seçiminde tercihler, komşu seçiminde tercihler, arkadaş seçiminde tercihler, bulunduğunuz ortamda tercihler, yönetimlerde tercihler, kadro yapılanmasında tercihler, teknik ekip seçimlerinde tercihler, futbolcu seçimlerinde tercihler, medya seçiminde tercihler… böyle sürüp gider.

İnsanların akılları vardır. Her iş kolunda bir bilenleri vardır. Burada da tercihler çok önemlidir. Sizler eğer ben çok iyi biliyorum, tercihleri ben yapıyorum derseniz hayatınız hatalarla dolup taşar. Ben biliyorum yok, biz biliyoruz var.

“Hata tatlı sert bir rehberdir.” “Karar vermek cesaret, mutlu olmak yetenek işidir.” “İyi olmak yaradılış, kötü olmak kişisel seçimdir, tercihtir.”

“hayat biz başka planlar yaparken başımıza gelenlerdir.” Meşgul olmak yetmez. Soru neyle meşgul olduğunuzdur.” Her yerde olmak, hiçbir yerde olmamak demektir.” “Kaygı insanı hiçbir yere getirmez.”

Şimdi dışarıdan takip ettiğim ve içeriden Trabzon şehrinden aldığım bilgilerle, düşüncelerimi birleştirdiğimde kendi yorumlarımdır.

Bana göre dikkat edilmelidir, söylediklerim bir futbol takımının nasıl bir yol çizeceği için çok çok önemlidir.

Ben Celal Kıprızlı, atmış sekiz yaşındayım. On yaşımdan itibaren tam elli sekiz senedir futbol sahalarının içinde, tribünlerde, hem futbolcu olarak hem yönetici olarak, hem teknik adam olarak, seminerler, paneller, yurt içi ve yurt dışında geçmiştir. UEFA Pro Lisans sahibiyim. Kulüplerde ve TFF’de üst düzey antrenörlük yaptım, yapıyorum. Şuanda şartlar gereği televizyon, radyo ve gazetelerde futbolla ilgili programlar yapıyorum.

Benim iyi gitmesini istediğim Türk futbolu maalesef yanlış yönetimlerden dolayı iyi gitmiyor. Sebebi belli, işin başında olanlar, bu işi çok iyi bildiklerini düşündükleri içindir. Kimseleri de dinlemedikleri içindir.

Trabzonspor, şehir olarak, kimlik olarak farklı bir takımdır. Karadeniz insanının hırsı öne geçtiği için, akıl sonradan geliyor! Genelde işte bu konuyu, bu düşünceyi yıkmamız gerekiyor. Bunu kimler yapacak veya kim yapacak? BİZ olduğumuz zaman bu konuyu halledeceğiz.

Trabzonspor’un başarılı olduğu dönemlere bakarsak Sn. Ahmet Suat Özyazıcı, Sn. Özkan Sümer, Sn. Şenol Güneş üst yapılarda. Alt yapılarda ise Sn. Sadi Tekelioğlu, Sn. İhsan Derelioğlu, aklıma gelen isimler.

Trabzonspor yerlinin de yerlisiyle başarılı olacağı görüşündeyim.

Bana göre öne çıkan isimlerin başında alt yapısıyla, üst yapıda yardımcı antrenörlüğüyle, sportif direktörlüğü göreviyle, tek yetkili Trabzonspor’da çalışmışlığıyla en isabetli karar, tercih, isim, Sn. Giray Bulak’tır. Farklı isimlerde vardır düşünülen. Ama benim görüşüm budur. Teorisiyle, pratikleriyle, görmüş geçirmiş, yaşanmışlıklarla dolu, teknik deneyimiyle isabetli bir isimdir.

“Acı doğum gibidir, sancılıdır. Ancak yarattığı mucize yaşamaya değerdir.”

“Herkes taşıyabileceği kadar acıya sahiptir.”

Doğru kavrayış, doğru niyet, doğru söz, doğru eylem, doğru yaşam biçimi, doğru çaba, doğru farkındalık, doğru konsantrasyon Trabzonspor’da başarıyı getirecektir. Bundan en ufak şüphem yok.