24 Temmuz 2020 tarihinde Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılması planlanan Tokyo Olimpiyatları, Dünya çapında yayılan salgın hastalık nedeni ile bir sene ertelenmişti. Hastalık seyri hafiflediği için 22 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihleri arasında aynı yerde, yani Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılması kararlaştırılmıştır.

Olimpiyat oyunlarına 200 farklı ülkeden sporcular katılır. 

Herhangi bir dil veya ırk ayırımı yapılmaksızın, farklı spor dallarında kurallara uygun olarak yarışmalar düzenlenir ve olimpiyatlar, farklı oyunları içerisinde barındırarak, farklı farklı ülkelerin farklı spor dallarında mücadele etmesine ev sahipliği yapıyor.

Bu büyük organizasyonluk, yani olimpiyat içerisinde bulunan tüm oyunlarda, çeşitli ülkelerden gelen, sporcular yer alır. Sporcular belirlenen kurallara göre başarı elde ettiklerinde tabii olarak ödüllendirilirler. Olimpiyatlar, yaz ve kış aylarında olmak üzere iki farklı olimpiyat düzenlemeleri yapılır.

Çok sporlu bir etkinlik olarak bilinen olimpiyatlar, yukarıda da belirttiğim gibi 200 farklı ülkeden getirilen sporcular ile gerçekleştiriliyor. 

Bütün dünya sporcularının katıldığı bir organizasyondur. Bunun en önemli özelliği, herhangi bir ayırım söz konusu olmadan, her ülkeden belirlenen sporcular şartlarla birlikte organizasyonlara dahil olurlar.  

Bu yıl 30. kez düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarında Türk Olimpiyat takımı şu branşlardan oluşmaktadır. Atletizm, güreş, halter, tekvando, boks, voleybol, Jimnastik, basketbol, badminton, yüzme, yelken, masa tenisi, okçuluk, judo ve bisiklet ile mücadele edeceklerdir.

Türk Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK,) Tokyo 2021 Olimpiyatlar yolunda Türk sporuna olan desteğine yeni sponsorlar ekleyerek devam edeceğini salik vermiştir. 

Bu destek, katılan sporculara bir yerde başarı açısından doping etkisi yapacaktır. 

Türk Milli Olimpiyat Takımı, umarım birincilik kürsüsüne çıkarak, Türk Bayrağı'nı göndere çektirip, İstiklal Marşı'mızı dünya devletlerine dinlettirirler.

Tüm sporculara başarılar dilerim.

Not: Maske, mesafe ve hijyen kurallarına sağlığımız için lütfen uyalım.