Trabzonspor yönetimi yeniden yapılanma ve öze dönüş çalışmalarında şaşırtmaya devam ediyor. Zaman zaman yerli oyuncuların takıma katılmaları ile alkış alırken bu günlerde Tolga'nın Beşiktaş'a ısrarla pazarlanması konusu da eleştirilere neden oluyor. En kötü karar kararsızlıktan iyidir sözünden hareketle bir şey ya var ya da yoktur. Transferin bu kadar uzaması Trabzonspor yönetimine yakışmadığı gibi, kaptan Tolga Zengin’in bunları hak etmediğini düşünüyorum.


Tolga Zengin,  futbol kariyerine amatör olarak Trabzon İdman Ocağı'nda başladı.1988'de 15 yaşında Trabzonspor alt yapısına katıldı. 2003 yılına dek gösterdiği üstün performansı ve çalışkanlığı yetkililerce  ödüllendirildi  ve A takım kadrosuna alındı. 2 Ekim 2005'te Şenol Güneş'in takımdan ayrılması ve yeni hocanın gelişine kadar takımın teslim edildiği Orhan Çıkırıkcı O haftaki Galatasaray ile İstanbul'da oynanan maç öncesi  Tolga Zengin'e dönerek kale senin dedi. Ancak maçta alınan farklı yenilginin faturası Orhan Çıkırıkcı  ve Tolga Zengin'e kesildi. Tolga Zengin bu yaşananlardan çok etkilendi, üzüldü  ama umutlarını hiç yitirmedi. Mutlaka  bir gün dediği günlerden bu gün, 15 yılını geride bıraktığı Trabzonspor'da yaşadıklarından huzursuz.. 


Ama O tüm yaşananlara karşın yine de antrenmanlarına aralıksız ve bütün ciddiyeti ile devam ediyor, yarın maça çıkacakmış gibi. Siz O'nun boyunun çok uzun olduğuna bakmayın, eğilmekten ve saygıdan yüksünmez. Trabzon'daki tüm alışveriş merkezlerine, bakkallara, sanayi çarşılarına aşina, 7 den 70 'e herkesin arkadaşı. O bir Trabzon beyefendisi.Trabzonspor Kulübü ise O'nun mabedi. Bir kaptan olarak, takım arkadaşlarını birbirinden ayırmaz.


Onur'dan ise hiç ayrılmaz...Kötü giden sezonlarda bile bir arkadaşı için O'na yetersiz ve yeteneksiz diyemezsiniz, dedirtemezsiniz, üzülür...Hepsini kocaman elleri ve yüreği ile sarmayı becerir. Yönetime sesleniyorum, paraya mı sıkıştınız. Onur'u satın.s Onur bu gün gitmezse yarın mutlaka gitmek isteyecektir.


Yanlış anlaşılmasın bu O'nun, Onur'un hakkı. Ama siz  isteseniz de istemezseniz  de Tolga hep burada. Böyle Trabzon'a  ve Trabzonspor'a mal olmuş bir değeri yitirmeyin. Benim ki sadece bir öneri.