Trabzonspor kazanması gereken bir maçı kazandı.

Son iki maçta kaybedilen puanlar ortada.

Galatasaray maçı sonrası oluşan güzel hava dağılmış, umutsuz ve güven vermeyen bir takım vardı Kasımpaşa maçı öncesi.

Bu maçı da kaybetseydi her şey daha berbat olurdu.

Allah’tan öyle olmadı.

İlk yarı basit hatalar yüzünden 2-0 geriye düştü Bordo-Mavili takım. Ama Burak’ın devreye girerken attığı gol can suyu oldu.

O coşkuyla ikinci yarıda fırtına koptu desek yeridir.

İkinci yarı ipleri tamamen eline aldı Trabzonspor, Rodallega ve Burak ikilisi harika işler yaptı. Rodallega’nın oynama isteği gol atma arzusu muhteşemdi.

Kolombiyalı’nın rövaşata golüne ise şapka çıkartılır.

Tabi bu maçta iki asist yapan Pereira’yı da unutmayalım. Portekizli maçın gizli kahramanlarındandı.

Trabzonspor maçı bileğinin hakkıyla kazandı ancak rehavete kapılmamak lazım.

Ünal hoca Burak ile Rodallega’nın birlikte iyi bir ikili olacağını görmüştür umarım. Bu ikili ligde çok can yakar demedi demeyin.

Başta da dediğim Trabzonspor’un bu maçı mutlaka kazanması gerekiyordu kazandı. Hele ki 2-0’dan 4-2 kazanmak daha da anlamlı oldu.

Oyuncuların kendine güveni geldi taraftarların da şehrin de biraz olsun yüzü güldü. Herkes güzel bir hafta sonu geçirecek.

İnşallah Kasımpaşa karşısında özellikle ikinci yarıda ortaya koyulan coşkulu, istekli, rakibe basan, hırslı Trabzonspor’u ilerleyen haftalarda da izleriz. Trabzonspor yeterki böyle oynasın, ligde hak ettiği yere gelir.

Ama kendinden emin, biz bu rakibi yeneriz havasında olunursa hiç kimse umutlanmasın.

Dün akşam özetle, orta sahada ciddi hatalar yapıldı. Sosa-Amiri değişikliği çok yerinde oldu. Forvetler ustalıklarını konuşturdu. Burak-Rodallega ikilisinde devam edilmeli. Savunma oyuncuları iyi bir uyum sergiledi. Abdülkadir geçmişini aratmaya devam etti. Arı gibi her yerde var ama bal yapmıyor. Kendini toparlamalı. Taraftar ise hayal kırıklığı yaşatmaya devam etti. Taraftar sadece galibiyetler sonrası tribünlere gitmemeli. Trabzonsporluysan her gün Trabzonspor'u konuşuyorsan takımının yanında olmalısın.