2008 yılında dönemin belediyesinin halk sağlığının korunması ve halkın yaşam kalitesinin artırılması için AB’ye sunduğu proje onay görmüş ve AB tarafından örnek proje gösterilerek kabul edilmişti. 516 bin 953 Avro hibe alan Trabzon Belediyesi, projeyi 577 bin 795 Avro ile tamamlayıp Trabzon kentini çöplük ve kokusundan kurtararak kente yeni bir görünüm kazandırmıştı. Trabzon’umuzun önemli meydan ve ticaret merkezlerinden olan Moloz mevkisi sahilinde 2008 yılı öncesi yaşanan bu toprak, hava ve deniz kirliliğinden doğan koku maalesef Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bize tekrar hatırlatılıyor. Beşirli, Akyazı hatta Ayasofya mahalleleri kokudan muzdaripken Trabzon Büyükşehir Belediyemizin aldığı Çevre ödülü bile kokuyu hafifletemedi.

2024’E HAZIRLIK VAR
Geçtiğimiz Pazar günü yapılması planlanan Trabzon AK Parti Ortahisar ilçe kongresi Covid19 ile nedeniyle ertelendi. Her ne kadar salgın gerekçe gösterilse de ertelemenin genel merkez tarafından belirlenemeyen aday nedeni ile ilgili olduğu açık, seçik ortada. Baktığım ve gördüğüm kadarıyla Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç genel merkeze ağırlığını iyice hissettiriyor. 2 dönem dışarıdan gelen isimlerin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterilmesi, Ak Parti tabanında pekte sıcak karşılanmamıştı. Tabanı arkasına alan Genç, 2024 yerel seçimlerine damgasını vuracak gibi görünüyor. Nasıl mı? Onu Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahaddin Çebi Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı olarak atandığı zaman konuşalım.

ORTAHİSAR HAREKETLİ!
Ortahisar’da dikkat çeken bir diğer isim de Trabzon CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman. CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı’nın hiç alışık olmadığı işleri yapan Oyman, deyim yerindeyse sokaklarda adeta “fink”’ atıyor. Gün ayrımı yok. Pazar günleri mahalle ziyaretleri yapıyor, sosyal medyayı iyi kullanıyor, siyaseti yaparken zevk alıyor, yerli yerinde açıklamalar yapıyor. Şekli şemalı bizim evin siyasetçisi kıvamında. CHP Trabzon örgütlerinin hastalığı olan A takım eksikliği onu bazen kontrpiyede bırakıyor ama olsun. Fatih başkan zevkli oluyor seni izlemek. Devam lütfen.

AZERBAYCAN TÜRKÜ KİMDİR?
Son olarak paylaştığım “Türk’ün Bayrağı”’ yazıma bazı itirazlar geldi. İtirazlara pek anlam veremedim açıkçası. Yazımı “Ne Mutlu Türk’üm diyene” yazarak bitirmemin sebebi Azerbaycan’da yaşayan Oğuz Türklerine vurgu yapmaktı. Ahmed Cavad “Çırpınırdı Karadeniz bakıp Türk’ün bayrağına” dizelerini, suyun karşısında ki kardeşlerine yazmıştır. Şevket Süreyya 1919-1920 yıllarında suyun karşısına yani Azerbaycan’a Kızılelma sevdasıyla gitmiştir. Öz Türklerin coğrafyasıdır Azerbaycan’ın toprakları. Bunu bilen her can, can gardaşımızdır. Sen dizi seyrediyorsun diye ben köklerimden ayrı kalamam ki.