Trabzon’un Araklı ilçesinde ihalesi tamamlanmayan projenin yapılmaya başlandığı ortaya çıktı.

Trabzon’un Araklı ilçesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak beton santrali projesinin ihale tamamlanmadan yapılmaya başlandığı iddia edildi.

Teklif vermek için bölgeye giden burada inceleme yapmak isteyen şahsın çektiği görüntüleri Ortahisar Belediye Meclisi CHP'li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu sosyal medya hesabından paylaştı. 

ZORLUOĞLU'NUN HABERİ OLDUĞUNU SANMIYORUM

Paylaşımında, konuyu aktaran Zorlu,  ‘'Büyükşehir belediyesi yol yapım dairesi başkanlığı tarafından Araklı şantiyesine kurulacak beton şantiyesi için sondaj yağım işi için 09.06.2022 saat 1600’da teklif alımı yapacağını duyurdu. Doğrudan temin yokluyla teklif alımı yapılacak. Fakat teklif vermeye giden şahıs işin aslında başladığını yerinde tespit etmiş. Hatta kime verildiğini de tespit etti. Formaliteden işi yasal kılıfına uydurmaya çalışıldığı görülüyor. Teklif ve şartname aşağıda görülüyor.

Bu konuda sayın Zorluoğlu’ndan haberi olduğunu sanmıyorum. Ama gerekli yapmasını bekliyoruz. Yeni daire başkanının kendi istediği kişi yada kişilere, keyfiyen iş vermesi ve kılıfı hazırlaması kabul edilemez. Takipçisi olacağız’’ ifadelerini kullandı.