Toplumlar, daha iyi gelecek oluşturmaları için, özveri ve fedakarlık ile bir dizi oluşum yaparlar.
Olması gereken de bu olsa gerek.
Avrupa Birliği oluşurken, raportörler iki yıl boyunca yüze yakın toplantı yaparak, aldıkları kararları uygulamaya koyulması için, oluşturulan Avrupa Birliği üst kuruluna sundular, sunulan bu program, Avrupa Birliği uyum yasası olarak hayata geçti.
Çok sayıda ülke bu birliğin içinde, girmeye çalışan ülkeler de var bizim gibi.
Bu uyum yasalarının birçok maddesinin, insanca yaşamı özetlediği gibi, yaşam standardına büyük katkı sunacak tiyatro ve sinemaya büyük yer verilmiştir.
Doğru bir tespit olarak kabul edilen tiyatro, insan yaşamını birebir yakından ilgilendirdiği için, isabetlidir.
Ülkemizde, bugün büyük bir ilgi ve heyecanla takip edilen, oluşumu mutlulukla karşılanan Devlet Tiyatrolarının, her geçen gün daha da geliştirilmesi için ülke olarak ne gerekiyorsa yapılmalıdır.
Bu güzel, müstesna kuruluşun Trabzon ayağı, Trabzon Devlet Tiyatrosu, güzide yönetim ve oyuncu kadrosuyla ilimizde ayakta alkışlanmaktadır.
Özveri ile çalışan bu kurumun müdürü ve sanatçıları, tiyatro binasında daha iyisini oluşturmak adına yaptıkları düzenlemeler, bu ilin tüm değerleri tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır.
Kültür ve sanatın, içinde barındırdığı en müstesna birim tiyatro olduğuna göre, bu güzide kuruma ve yönetim kadrosuna sahip çıkmamız gerekiyor.
Yaşam standardını yükseltmek için, yaşama omuz olan bu özellikli kuruma daha çok sahip çıkalım, geleceğimizi şekillendiren her iyiye verdiğimiz destek, geri dönüş ile bize gurur verir her daim.
Sağlık dileklerimle.