Demek ki yıllar yılı Trabzon’da hiç bir şey bilinmemiş, hiç bir şeyde anlaşılmamış. Kaybeden hep Trabzon olmuş.Şöhretlerini daha hızlı geliştirenler birer birer doğdukları şehirlerden ayrılmışlar.

Sonuç olarak her biri geçmişte görevlerdeyken suyun üzerine yazdıkları hizmetleri anlatmanın keyiflerini sürmeye başlamışlar. Yıllar geçmiş mevsimler değişmiş lakin onlar hala değişmemişler. Ne olmuş?

Yine kaybeden Trabzon olmuş.Trabzon’un da yakasını bir türlü bırakmamışlar. İktidarların nimetleri gül bahçesi gibi görünürken ne yapsınlar? Belki haklıdırlar da bilemem. Şöhret olununca haliyle yaşam kalitesine uygun şehirler de lazımdır. Birisi İstanbul’dan, birisi Ankara’dan, birisi o yandan, birisi bu yandan derken... Buraya kadar konu nedir diye soran olmadan konuya girelim. Trabzon’un gündemi böyle olmamalı.

Tüm dünyada belediyelerdeki masalar siyasi masalar olarak algılansa da yine de işin gerçeği Belediyeler ortak akıl masasıdır. Hizmet için talip olunur, başarabilenler takdirlerle hafızalara yazılır. Başaramayanlar kenara çekilirler. Bu kadar basit bir olaydır. Trabzon’da vatandaş hür iradesi ile Büyükşehir Belediye Başkanını seçmiş. Başkan da kurullarına çalışabilecek olduğu müdürleri atamış. TİSKİ bugün Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük ana arterinin başına Başkan da başarılı bulduğu bir genel müdür atamış. Bir konu yaşanmış. Bir yanda hem Saadet Partisi başkanlığı sıfatıyla, bir yanda da TİSKİ Müdürü Ali Tekataş’ın emrinde işçi statüsünde çalışan bir hemşerimiz. Genel müdür çağırdı veya kendisi randevu ile ziyarete geldi. Bir olay yaşandı veya yaşanmadı. Karadeniz’de yangın çıksa bu kadar Trabzon gündemini meşgul edemezdi.

Olayı bire bir yaşayan insanlar iki elin parmağı kadarken vay efendim şöyle oldu, vay efendim böyle oldular ile Trabzon’un yine kaybetmesi için yangına benzin taşıyanları saymak ne mümkün.

Sayın Saadet Partisi İl Başkanı’nı üzen bir konu yaşanmışsa eğer Genel müdür personel ilişkisi içerisinde çözülecek bir konudur. Bir noktada helallik de alınır el de sıkışılır. Anlatılanların hepsi yerli yerinde midir, değil midir hurra yedi koldan kalemlerini kılıç yapmışlar yaz babam yaz. Nedir arkadaş Hamidiye top atışına mı başladı? Konuyu o yandan alıp bu yana koymak sanat işi midir? Büyükşehir Belediye Başkanı Trabzon’a hizmet için, Yaratıcı gücünü var gücüyle kullanabileceğine inandığı bir yetkiliyi TİSKİ Genel Müdürü olarak o makama atamıştır bundan doğal ne olabilir?

Genel Müdürün deneyimi nedir ne değildir Trabzon’u bağlarken bir fırtına, at kaçtı torba düştü. Yıllar yılı TİSKİ’nin Trabzon’daki yansımalarına baktığımızda sorunun cevabını hemen hazır. Trabzon’da yapılamamış hizmetleri yapmak için imza atanları bu şekilde mi toplum önüne atacağız. Tebrik ediyorum CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nu. Polemik yaratacak konular üzerine yorum yapmam söylemi gerçeğin kendisidir. Ve de bir İl Başkanı’na yakışan on numara bir yaklaşımdır. Sosyal demokrat bir insan olarak düşünce farklılıklarımız olabilir. Lakin bazı şehirler geçmişinin izlerini daha farklı yaklaşımlarla test ederler. Trabzon basit algılanacak bir şehir değildir. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Gönül isterdi ki sayın vekil Ahmet Kaya ve de sayın vekil Hüseyin Örs toplumda yaşanan bu tatsız olayın büyüklüğünü değil tarafların önlerine konan bu olayın arka bahçesindeki yansımanın ne olduğunun anlatımı olmalıydı.

Belki de kafalarına göre Trabzon siyasetine yön verme sevdalıları olan eski tüfek siyasetçilerin gündemden düşmemek için kızım sana söylüyorum gelinim sen işit yaklaşımları da olabilir. Şimdi Trabzon bu şifreleri çözmeye zaman ayıracak. Trabzon yapılan hizmete bakar şu partiliydi, bu partiliydi, şu şehirliydi, bu şehirliydi diye bir kavramı hiç bir zaman kabul etmez.Siyasetin soldurup kenarda bıraktığı halen Trabzon üzerinden büyük sıçramayı gerçekleştirmeyi bekleyen eski tüfekler her zaman vardı. Yine de olacaktır.

Birilerinin şöhretlerini geliştirmesi uğruna Trabzon’un kaybedeceği zaman yoktur.