Trabzonspor’un ve Türk futbolunun gelişmesinde büyük katkısı olan Özkan Sümer’in vefatı taraflı tarafsız herkesi üzdü. Özellikle Özkan hocanın yetiştirdiği öğrencilerin acısı büyüktü. Bunlardan biri de üzüntüsünü her fırsatta dile getiren ülkemizin gururu Yusuf Yazıcıydı. Pandemiye rağmen büyük bir kalabalık eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı efsane. Ama maalesef cenaze töreninin en başında olması gereken Ahmet Ağaoğlu ve Şenol Güneş’in olmayışı eleştirildi ve yadırgandı.

Terim ders verdi
Galatasaray, Trabzonspor maçı içi Trabzon’a geldi. Gelir gelmez Abdurrahim Albayrak ile beraber Özkan Hocanın mezarını ziyaret etmeleri çok güzel bir örnekti.

Çaresiz Trabzonspor
Trabzonspor, Galatasaray karşısında galip gelmesi muhtemel bir görüntü çizmesine rağmen balon olduğu kısa sürede anlaşıldı. İlk başlarda diri(!) gibi gözükse de kısa süre sonra oyundan düşünce sazı eline alan Galatasaray döktürmeye başladı. Galatasaray döktürdü derken o da çok iyi oynadığını söyleyemeyiz. Ama rakibi bordo mavililer tel tel dökülünce daha iyiymiş gibi gözüktü. Trabzonspor takım olarak vasatı aşamadığı gibi kişisel becerilerde ortaya koyamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Galatasaray gayet basit taktikle Trabzonspor evinde yenmeyi başardı. Yaptığı taktiğe gelince atak ve defansta hızlı olunca galibiyet geldi. Bordo mavili futbolcular bu hızlılığa cevap veremeyince etkisiz kaldı.

Kadro derinliğine bakıldığı zaman Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’ya suç bulamıyorum. As kadrosu yetersiz olan yedeği ise yok denecek kadar kötü bir takımdan şapkadan tavşan çıkarması sürpriz olurdu. Asıl merak ettiğim lig boyunca bir kaç önem arz eden maçlar vardır. Galatasaray da bu maçlardan biri. Son günlerde iyi performans gösteren Ekuban’ın ne gibi bir sorunu var ki bu karşılaşmada yer almadı. Söylenenler taraftarı tatmin etmediğine göre bu işte bir iş mi var acaba sorusunu sormamıza neden oldu?

Yönetiminin bir an önce çok radikal kararlar alıp bu kötü gidişe son vermesi bekleniyor. Aksi halde kongre kapıda. Kalın sağlıcakla...